duminică, iulie 14, 2024

Ultima ora

Sport

Oltul, sub avertizare de polei

Oltul este vizat de o informare meteorologică, emisă de ANM şi valabilă în perioada 1 martie, ora 23.00 – 4 martie, ora 10.00, fenomenele vizate fiind precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor.

„Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului”, spun meteorologii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

„Temporar intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice”, mai arată ANM.

Politica