vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgul Gaudeamus: Cartea-mărțișor revine la Craiova!

Primăvara a venit mai devreme … doar în foaierul Teatrului „Marin Sorescu”, la Târgul Gaudeamus Craiova. Zeci de mii de volume, multe la prima ediție în limba română, zeci de evenimente care vor reuni „crema” lumii literare din această zonă a țării, și nu numai, vor însenina în această săptămână zilele iubitorilor de carte din Cetatea Băniei.
Târgul GAUDEAMUS Craiova 2018, evenimentul cu numărul numărul 103 în seria GAUDEAMUS, este organizat de Radio România prin Echipa Gaudeamus şi Radio România Oltenia – Craiova şi va fi găzduit de foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu” în intervalul 28 februarie – 4 martie.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 28 februarie, la ora 12.00 iar programul de vizitare este de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.

Președintele de onoare al ediției va fi domnul Gabriel Coșoveanu, președintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ca în fiecare an, GAUDEAMUS le aduce craiovenilor nenumărate „mărţişoare” sub cele mai variate, atractive şi  … neaşteptate forme:
· mii de titluri – proaspăt ieşite de sub tipar sau deja consacrate – prezentate de cei  aproape 50 de participanți, reuniți în 35 de standuri, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România – edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte;
· importante reduceri de preţuri, oferte şi pachete promoţionale; peste 50 de evenimente culturale (lansări și prezentări de carte, sesiuni de autografe, dezbateri);
· Tombola GAUDEAMUS, cu premii extrem de atractive: un e-reader oferit de Lions Club Craiova și un sistem audio oferit de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Craiova. Tombola se derulează pe baza buletinelor de Vot al Publicului, iar tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc sâmbătă, 3 martie, la ora 17.30.

Cea de a 17-a ediţie a Târgului GAUDEAMUS Craiova va constitui şi cadrul pentru reluarea câtorva dintre proiectele deja tradiţionale, iniţiate şi derulate de Radio România:
· Cărţile se întorc acasă, campanie care are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere.
· Invitaţi de nota 10: Olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc. Sâmbătă, 3 martie, la ora 14.00, sunteţi aşteptaţi să le cunoaşteţi pe invitatele de nota 10 ale acestei ediţii, premiate la olimpiade internaţionale: Nicoleta Izabela Dincă (elevă a Liceului Teoretic Amărăștii de Jos) şi Fey – Elena Papalitsas (elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova). Premiile vor fi oferite de Lions Club Craiova.
· Faza locală a Concursului Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu”, organizată de Radio

România Oltenia – Craiova, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, care va avea loc vineri, 2 martie, începând cu ora 14.00. Concursul, adresat liceenilor, are ca principal obiectiv promovarea literaturii şi a lecturii în rândul tinerilor. Premiile vor fi oferite de Radio România.

Premiile GAUDEAMUS Craiova 2018 vor fi decernate duminică, 4 martie, începând cu ora 12.00, astfel:
· Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor – locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului
· Trofeele Presei – decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului
· Premiul Educaţia – decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaţionale la GAUDEAMUS Craiova
· Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare de către organizator şi Lions Club Craiova
· Premiile Tombolei GAUDEAMUS

Politica