FOTO/ Craiova înzăpezită

Haos pe străzile Craiovei. Traficul rutier este îngreunat pe toate străzile din cauza zăpezii de pe carosabil, în unele zone fiind şi polei. Autorităţile spun că nu fac faţă din cauza viscolului.

Nu este problemă în sine zăpada, cât faptul că viscoleşte. Dacă nu era viscolul, cantitatea de zăpadă căzută nu ar fi fost o problemă. Fiind viscolit, oricât dai cu material antiderapant, oricâte utilaje ai avea, în 10-15 minute nu se mai cunoaşte, se acoperă la loc. Se intervine cu peste 40 de utilaje şi peste 400 de oameni de la toate regiile, Salubritate, Termo, CAO, RAT, RAADPFL”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Mihai Butari, directorul Societăţii de Salubritate din Craiova.

Probleme au fost şi în mijloacele de transport în comun. Într-un autobuz de pe traseul 2, călătorii au găsit zăpadă chiar şi pe scaune, iar oamenii s-au plâns că uşile autobuzului nu se închideau, iar trapa era întredeschisă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am retras autobuzul respectiv pentru verificare, însă am avut cazuri în care călătorii au lăsat geamurile deschise, inclusiv în cele noi”, a precizat Marcel Tănăsescu, directorul RAT Craiova.

Acesta a mai precizat că se lucrează pentru deszăpezirea staţiilor de autobuz. Acţiunea este dificil de realizat din cauza viscolului.

În judeţ, se acţionează permanent pentru deszăpezirea drumurilor. Cu toate acestea, două drumuri judeţene au fost închise temporar.

Iată situaţia transmisă de ISU DOLJ:

1. STAREA REȚELELOR ELECTRICE:

– defecțiune LEA Ghercești – Ghercești, consumatori afectați cca. 52, se acționează cu 1 echipă a Distribuție Energie Oltenia pentru remediere

– LEA Breasta – Botoșești Paia, în localitatea Cernătești, consumatori afectați 132, se acționează cu 1 echipă a Distribuție Energie Oltenia pentru remediere;

2. STAREA DRUMURILOR:

– DRUMURI NAȚIONALE: se acționează pe toate drumurile naționale din judet cu 65 utilaje folosindu-se 110 tone material antiderapant;

– DRUMURI JUDEȚENE: se acționează pe 46 drumuri județene cu 64 utilaje folosindu-se 500 tone material antiderapant.

Două drumuri județene sunt închise temporar:

– DJ 553 Poiana Mare – Maglavit – km 24 – 41 – localitățile au acces la drumuri naționale, se acționează cu o autofreză;

– DJ 561E – Băilești – Seaca de Câmp – km 0 – 11 – localitățile au acces la drummurile naționale sau alte drumuri județene.

Populare

Recomandări

Donald Trump, vizat personal într-o nouă anchetă

Donald Trump este vizat personal în ancheta privind gestionarea...

Avertisment ANI: Declarațiile de avere și interese se depun doar în format electronic!

Agenția Națională de Integritate (ANI) nu mai primește declarații...

VIDEO/ Tânăr slovac prins când vindea droguri de mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova au...

USR și PMP negociază o alianță de dreapta ca alternativă la coaliția PSD-PNL

Liderii USR și PMP, Cătălin Drulă și Eugen Tomac,...