Mehedinți: Traficant de alcool, încătușat de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au descoperit, într-un autoturism condus de un bărbat din judeţul Mehedinţi, 556 de litri de alcool, pentru care cel în cauză nu deţinea documente legale. Bărbatul, care intenţiona să comercializeze alcoolul pe piaţa neagră din zonă pentru obţinerea unui profit, a fost reţinut pentru 24 de ore în vederea continuării cercetărilor.

În data de 21.02.2016, ora 13.15, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului ilicit de produse accizabile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, au oprit la intrarea în municipiul Drobeta Turnu Severin un autoturism marca Opel Vectra, la volanul căruia se afla Valentin I., în vârstă de 31de ani, domiciliat pe raza judeţului Mehedinţi, despre care existau date că se ocupă cu traficul ilicit de produse accizabile. La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagajul și pe bancheta din spate a acestuia, cantitatea totală de 556 litri de alcool, pentru care bărbatul nu avea documente de provenienţă. La cercetări, conducătorul auto a declarat că a luat alcoolul de la o persoană de pe raza judeţului Mehedinţi cu scopul de a-l vinde pe piaţa neagră din judeţ. Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 16.680 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Valentin I. a fost reținut pentru 24 de ore în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, a declarat purtătorul de cuvânt al STPF Mehedinți, agent șef adjunct de poliţie Corina Moraru.

Populare

Recomandări

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...

Gala fotbalului doljean, la Craiova

Tinerii fotbaliști doljeni, dar și antrenorii lor, reprezentanți ai...

Craiova. Trei frați, acuzați de proxenetism cu minore

Trei frați cunoscuți în lumea interlopă din Craiova au...