Două loturi: un spectacol exuberant despre români în perpetuuă tranziție

La 166 de ani de la nașterea celui mai important dramaturg român, Ion Luca Caragiale, Teatrul Național „t  prezintă un spectacol exuberant, „Două loturi”, în regia lui Nicolae Poghirc. Scenariul spectacolului este o adaptare după textul omonim al lui Caragiale, căruia i se adaugă fragmente extinse din „CFR”, Moftul român”, „Mitică”, „Moftangii”, „Politică și literatură”.

Premiera este programată marți, 13 februarie, la sala Amza Pellea, de la ora 18:00.

Adaptarea textului de spectacol le aparține lui Nicolae Coande și Nicolae Poghirc, scenografia- Miruna Varodi, iar coregrafia este semnată de Andreea și Mihai Dragnea.

Din distribuția spectacolului: Nicolae VICOL, Ștefan CEPOI, Corina DRUC/Alina MANGRA, Alex CALANGIU, Cristina ALBIȘORU, Diana BAGDASAR, Theodora BĂLAN, Laura DUMITRESCU, Arina PĂVĂLAN, Victoria ZUBENCO, Ionuț BĂNICĂ, Alex CIONTU, Alexandru NICA, Andrei ȘTEFĂNESCU, Andrei ȘCHIOPU, Anastasia CEPOI, Ioana VICOL, Romana VICOL.

Ghinionistul Lefter Popescu își plimbă nemulțumirea de a fi pierdut biletele de „lotărie”, în triunghiul fantastico-bahic format din Grădina Iunion-Mahalaua Farfurigiilor-Canțilerie. În căutarea unui noroc care nu va veni niciodată, înconjurat de prieteni cointeresați la câștigul care se îndepărtează corespunzător, Lefter  este „loserul” prin excelență, într-o societate obsedată de bani și trai corespunzător. Un amalgam pitoresc de scandal, nervi, chef, muzică – petrecerea românească așa cum a văzut-o Nenea Iancu, el însuși personaj al spectacolului, la cumpăna dintre cele două secole, pe când România Mare se cocea în cabinetele politice dar și în veselia populară a epocii.

Regizorul:

Unul dintre cei mai talentați actori ai Naționalului craiovean, Nicolae Poghirc, este de anul trecut director al Teatrului „Al. Davila” din Pitești, după ce câțiva ani a fost director al Teatrului „Ariel”, Râmnicu Vâlcea. Este absolvent al Academiei de Arte George Enescu din Iaşi, 1995, iar din 1998 a devenit actor al Naționalului craiovean. Cariera lui a fost una ascendentă, cu roluri în numeroase spectacole de succes: „O noapte furtunoasă, „D’ale carnavalului”, „Proștii sub clar de lună”, „Revizorul”, „Cum doriți sau Noaptea de la spartul târgului”, „Romeo și Julieta”, „Există nervi”, „Măsură pentru măsură”, „O furtună”, „Balconul”, „Rinocerii” etc. Nicolae Poghirc a primit Premiul „Ion .D. Sîrbu” pentru teatru, al revistei Mozaicul din Craiova pentru rolul Crăcănel din „D-ale carnavalului”.

Populare

Recomandări

S-a surpat din nou o porțiune din DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Sibiu a informat miercuri...

Scenariile „noul preşedinte”: Mircea Geoană, marele favorit la alegerile prezidențiale din 2024

Mircea Geoană ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024 în...

Două droguri sintetice fac ravagii printre adolescenții români

3-MMC și 3-CMC, două droguri sintetice încadrate ca substanțe...

Gorj. Profesorul care a întreținut relații sexuale cu o elevă, arestat pentru 30 de zile

Profesorul de informatică George Constantin Ilie, care a întreținut...