joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OLT. 10 cazuri de gripă, de la debutul sezonului

Încă patru cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate în județul Olt, ceea ce face ca numărul celor care s-au îmbolnăvit de la debutul sezonului să ajungă la 10.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Olt, în urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino București, cele 4 cazuri au fost confirmate cu virus gripal (3 cazuri= virus gripal tip B, 1 caz = virus gripal tip A- tulpina pandemică). Este vorba despre persoane nevaccinate antigripal.

Toate cazurile confirmate s-au prezentat la S.J.U.Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv: febră, debut brusc, astenie, cefalee, tuse, rinită, coriză, stare generală alterată”, arată DSP Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ultima săptămână, în județ s-au înregistrat și 538 de cazuri cu pneumonii, 109 persoane fiind internate în spital. Alți 1402 olteni s-au prezentat la medic cu infecții respiratiorii acute, 68 fiind internați.

Reprezentanții Direcției de Sănătăte Publică Olt au mai precizat că din cele 17.939 doze de vaccin antigripal, primite de la Ministerul Sănătății, 15.648 au fost administrate.

Politica