miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Sindicaliştii acuză: Poliţiştii repară din banii lor sediile în care lucrează

Poliţiştii mehedinţeni sunt nevoiţi să facă reparaţii în clădirile în care muncesc şi să cumpere din banii lor coli şi pixuri pentru a întocmi documentele necesare desfăşurării activităţii. Asta acuză sindicatul Europol Mehedinţi.

Sindicaliştii Europol Mehedinţi vin şi cu cazuri concrete. Astfel, potrivit acestora, doi tineri polițiști, nou încadrați în luna iulie 2017 la Postul de Poliție Livezile, au fost puşi de Şeful Politiei Vînju Mare de la acea dată, Rogobete Cosmin, să repare gardul Postului de Poliție. Acesta le-ar fi spus că instituția nu dispune de fonduri băneşti, aşa că trebuie să se descurce pe cont propriu.
„Cei doi polițiști au cheltuit din buzunarul propriu circa 100 de lei de fiecare + mâna de lucru. Ce-i drept și respectivul șef a contribuit cu două topuri de cherestea”, arată Europol Mehedinţi.
Situaţia este mai dramatică la Brezniţa Ocol, potrivit sindicaliştilor din Poliţie, care arată că agenţii de aici „își desfășoară activitatea într-o clădire dărăpănată (cu zidurile crăpate și cu preşuri rupte pe jos), fiind astfel nevoiți să facă reparații de consolidare a clădirii şi să cumpere mochetă, cheltuind peste 700 de lei din banii lor”.
„Posturile de Poliție au perdelele şi piesele de mobilier rupte, polițistii fiind astfel nevoiți să le schimbe din banii lor. În rarele cazuri când se dau materiale către subunități pentru renovări, instituția nu asigură şi mâna de lucru, astfel că polițiștii sunt nevoiți să o acopere din banii lor”, continuă Europol Mehedinţi.
În plus, arată sindicaliştii, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin „sunt planificați în serviciu cu aceleași M.C.V.-uri cu scaunele rupte, astfel că sunt nevoiți să le schimbe din banii lor”. Ei mai acuză şi că poliţiştii plătesc din banii lor serviciile de la spălătoriile auto pentru a curăţa autospecialele de serviciu.
Nici pixuri, capsatoare, ori coli nu au poliţiştii mehedinţeni, reclamă Europol, acestea fiind cumpărate de agenţi din banii lor.
Mai mult, Europol Mehedinţi afirmă că la Poliția Municipiului Drobeta Turnu-Severin polițiștii nu au acces la xeroxul unității, pe timpul nopții, fiind astfel nevoiți să xerocopieze la benzinării și farmacii diverse documente indispensabile activității de Poliție.
Precizările sindicaliştilor Europol au venit după ce conducerea IPJ Mehedinţi a transmis un punct de vedere în care a precizat că nu a obligat niciodată agenții să facă cheltuieli în folosul instituției.
De asemenea, conducerea IPJ Mehedinţi afirmă că „toată logistica fiind asigurată în limita bugetului alocat”, dar şi că se fac verificări cu privire la cele semnalate de sindicalişti.
„Recomandăm polițiștilor să nu mai dea bani din buzunarul propriu pentru chestiuni ce țin de obligația angajatorului, lăsând astfel „managerii” să-şi îndeplinească atribuțiile pentru care iau sporuri bănești consistente!!!”, au încheiat reprezentanţii Europol Mehedinţi.

Politica