vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ludovic. Atunci când el vorbeşte, se scorojeşte tencuiala

Îi admir cu sinceritate şi îi felicit pe membrii PNL Olt care, vineri după-amiază, au răbdat cu stoicism frigul cuprinzător din sala Casei de Cultură a Tineretului din Slatina, în care s-a desfăşurat Comitetul judeţean de coordonare al partidului, care a ales noua conducere a filialei. Îţi trebuie tărie, răbdare şi rezistenţă la temperaturi cu minus în faţă ca să stai preţ de câteva ore şi să asculţi la ceea ce spun oameni precum Ludovic Orban, Cristian Buşoi sau Gigel Ştirbu.

Oamenii ăştia şi alţii ca ei sunt de o demagogie fără margini şi au puterea să vorbească fără noimă, multe, multe zeci de minute. Mai grav este că cele trei vârfuri liberale, dar şi alţii ca ei din partidul fost al Brătienilor, sunt rupţi de realitate, de organizaţiile partidului, de membrii lor, de liberalii de rând. Iar atunci când vorbesc, o fac de parcă ar fi în continuare într-un studio TV, repetând o placă zgâriată despre cât de răi sunt cei de la PSD, cât de mult mint şi că nu mai trebuie să rămână la guvernare. În schimb, atunci când s-au dus la ultimele consultări de la Cotroceni, liderii liberali n-au propus pe nimeni pentru funcţia de premier, lăsându-l pe Iohannis să decide dacă şi pe cine pune. Or, opoziţie prin delegare şi prin absenţă nu prea se poate.
Demagogia domnului Orban m-a făcut din nou să înţeleg că PNL n-are nicio şansă şi niciun viitor, altul decât acela de a fi o balama pentru ca Iohannis să câştige un al doilea mandat. Dacă se va putea, în 2020, să prindă şi Orban un post de parlamentar, că tot nu poate spune nimeni din ce trăieşte în prezent, cu atât mai bine.
În rest, liberalii de rând, membrii partidului, vor fi lăsaţi să stea în săli neîncălzite, în mijlocul iernii, ascultând discursuri fără noimă şi fără conţinut ale liderilor lor.
La final, domnul Ştirbu, domnul Orban, domnilor, nu înţeleg de ce tot PSD-ul a fost de vină şi pentru faptul că în sală nu funcţiona căldura. Am văzut un dispozitiv funcţional de încălzire, care era oprit, deci marele partid liberal s-a zgârcit, atunci când a închiriat sala, considerând că membrii săi rezistă!

Politica