vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Serviciul pentru Imigrări al județului Dolj, bilanțul activității din 2017

Polițiștii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Dolj, în cursul anului 2017, au asigurat managementul șederii și rezidenței, pe raza județului, pentru 2474 de persoane, dintre care 1506 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia, Siria, Iran, Iordania ș968 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Spania și Franţa.

În ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 110 invitații depuse pentru străini din Algeria, Nigeria, China, India, Iran, Pakistan, Siria și Irak. De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 678 de permise de ședere, dintre care 648 pentru ședere temporară ș30 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 260 de certificate de înregistrare ș11 cărți de rezidență permanentă.

În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 17 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 14 avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi înalt calificați. 
Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate 111  acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistaț79 de străini în situații ilegale. Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 15 decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, 10 străini au fost puşi în legalitate, 43 au solicitat azil, iar față de alți au fost dispuse alte măsuri. De asemenea, au fost depistate 7 căsătorii de conveniență, în baza cărora cetățenii străini din Albania, Ucraina și Palestina, urmăreau obținerea unui drept de ședere în România, care, ulterior, le-ar fi permis facilitarea intrării în alte state europene.

Politica