sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

AJF Dolj și-a analizat parcursul din 2017

Conducătorii forului care se ocupă de fotbalul județean din Dolj au făcut ieri o retrospectivă a anului ce urmează să se încheie, vorbind despre activitatea fotbalistică din ligile județene și de asemenea despre cea a arbitrilor doljeni. Președintele AFJ Dolj, Horațiu Stănescu, care a căpătat această funcție în toamna anului trecut după ce a fost ales de către membrii forului, a făcut analiza anului 2017 din perspectiva mai multor aspecte.
„Noi am preluat din mers AJF-ul cu bune și rele. Am dus la capăt ceea ce era început la nivelul ligilor a IV-a și a V-a și la campionatele de juniori. Am demarat un proiect pilot în iarnă la Sala Sporturilor din Ișalnița pentru fotbalul de sală. Am organizat competiții ca mai apoi să putem deschide porțile pentru un campionat la futsal, secție de care se ocupă Mihai Iliescu. Principalul nostru obiectiv era să promovăm cu echipa campioană a județului, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Tractorul Cetate nu a reușit să câștige barajul. Este o nerealizare la nivel de județ pe care ne-o asumăm. Am trecut peste asta, la finalul lui iunie s-a încheiat sezonul și am început noul an competițional. La nivel de județ am reușit să ridicăm numărul de la 12 echipe la 14 echipe în Liga a IV-a pentru că era un pic rușinos să nu avem un campionat cu mai multe formații. Au apărut mai multe echipe în acest prim eșalon județean, au fost meciuri mai intense și derbiuri. Se pare că deja cele patru echipe care vor intra în play-off s-au conturat, dar nu cred că sunt toate cărțile jucate deja. Chiar dacă Craiova este destul de în față, se pot întâmpla surprize. La nivel de Liga a V-a, am reușit să avem patru serii de câte 16 echipe, dar cum se întâmplă mereu mai pierdem din echipe pe drum din cauza neprezentărilor sau datoriilor. De asemenea, avem și destul de multe echipe de juniori în campionatele județene. Ca o realizare, am avut la competiția Gheorghe Ene echipa Dinamyk care a reușit să câștige turneul zonal care a avut loc la Ișalnița. Am reușit obținerea organizării fazei naționale la Craiova și a fost un succes. Ne gândim pentru sezonul viitor să facem Liga a IV-a cu 16 echipe, iar la Liga a V-a să facem trei serii cu mai multe echipe și să fie lucrurile mai serioase”, a declarat Horațiu Stănescu.
Cât despre activitatea arbitrilor, cel mai titrat fluieraș craiovean la acest moment, Sebastian Colțescu, care este și președintele Comitetului Județean de Arbitri Dolj, a declarat: „Am acceptat această poziție pentru că îmi place foarte mult ce fac. Până acum, am realizat câteva din obiectivele pe care mi le-am propus, dar se poate și mai bine. În decursul acestui an, Alina Pleșu a fost promovată pe lista FIFA, Daniela Constantinescu are potențial să facă parte din lotul Ligii a II-a din sezonul viitor. Marius Vlădoiu a promovat în lotul pentru Liga a III-a, în cele cinci locuri disponibile. Avem și program de talente, din care sperăm ca cel puțin doi centrali și doi asistenți să meargă mai departe. Activitatea arbitrilor și observatorilor a fost una de calitate în acest an, dar normal că au mai existat mici probleme”.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica