vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dezbatere publică privind birurile locale: pensionarii vor să intre gratuit la Water Park Craiova

Intrare gratuită la Water Park pentru pensionari și tarife mai mici pentru restul craiovenilor, scutiri la plata impozitelor pentru o anumită categorie de cetățeni, înființarea unui club al vârstnicilor, introducerea unei taxe de urgență pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală și alte câteva cerințe care nu țin de aspectul bănesc al urbei, acestea au fost propunerile craiovenilor prezenți la dezbaterea publică a proiectului privind impozitele și taxele locale pentru anul viitor. Sugestiile cetățenilor au fost înregistrate și vor fi discutate în cadrul comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal Craiova.

Dezbaterea publică a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Craiova, în data de 18 decembrie, în sală fiind prezenți nu mai mulți de 40 de cetățeni. Imediat după ce reprezentanții Primăriei Craiova au prezentat situația anului viitor în ceea ce privește birurile locale, craiovenii au avut posibilitatea să vină cu propunerile lor. Ca în fiecare an, printre cei prezenți la discuție s-au aflat și persoane care au adus în atenție subiecte fără nicio legătură cu viitoarele taxe și impozite. Astfel, unii au cerut să le fie asfaltate străzile, alții au sesizat probleme legate de iluminatul public, viceprimarul Adrian Cosman propunându-le ca despre toate aceste aspecte să fie programată o discuție separată.

Alte gratuități pentru pensionari

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vârstnicii Craiovei au pretenția ca municipalitatea să le ofere posibilitatea intrării gratuite la Water Park Craiova. Aceștia mai vor și un club al pensionarilor unde să își petreacă timpul.

Particip de ani de zile la aceaastă dezbatere și nu am văzut niciun proiect cu mai multe lipsuri ca cel din prezent. Ați vorbit de modificări dar despre scutiri nu văd nicăieri. Scutiri pentru anumiți cetățeni, scutiri pentru reabilitări termice, unde sunt aduse în atenție? Tot auzim proiectul X, proiectul Y, dar ce să înțeleagă un cetățean de 80 de ani, de exemplu, ce scrie în acel proiect, în acea hotărâre dacă nu anexați și hotărârea respectivă. Și mai vin cu o sugestie: când puneți public un astfel de proiect verificați gramatical conținutul. Referitor la scutiri, propunem ca noi pensionarii să intrăm gratuit la acest ștrand nou făcut, la Water Park. Tarifele sunt foarte mari și poate Primăria Craiova va lua în calcul, în semn de respect pentru noi, această variantă. Mai vrem un club al pensionarilor, proiect care a rămas în faza de discuții. Ne dorim să țineți cont de aceste sugestii, nu să ne trezim că am venit degeaba pe aici pentru a vorbi la microfon”, a spus Marian Trifan, președintele Asociației Pensionarilor Civili „Mihai Viteazul” din Craiova.

Reducerea tarifului de intrare la Water Park

Și cei mai tineri dintre craioveni au o problemă cu tariful de intrare la Water Park. Mai exact, aceștia consideră că taxa de intrare este cam piperată, sugerându-i municipalității să găsească o modalitate de micșorare a ei.

Dacă ne raportăm la salariile noastre, tariful de intrare la Water Park este destul de mare. Ar fi o idee bună ca cei din primărie să facă în așa fel încât să poată fi aplicată o reducere în acest sens”, a spus Liviu Mihăiță Ionescu din Craiova.

Parcare de reședință cu plată

Alți cetățeni vor să li se ofere posibilitatea rezervării contracost a locurilor de parcare de reședință și au completat lista taxelor de urgență cu o taxă pentru eliberarea anumitor documente.

Apreciem ce s-a făcut pe linia parcărilor dar am vrea să avem varianta rezervării locurilor de parcare rezidențiale, contra unei plăți lunare sau anuale. De asemenea, la acele taxe de urgență aș mai completa cu o taxă de urgență pentru certificatul de atestare fiscală. Acum îl poți lua în două zile și ar fi mult mai bine să poată fi ridicat pe loc”, au fost propunerile craioveanului Badea Gabriel.

Proiectul se află pe site-ul Primăriei Craiova

La această dezbatere a Primăriei Craiova au fost invitate să participe persoanele fizice şi juridice interesate de impozitele locale și taxele aferente anului 2018. Proiectul de hotărâre și anexele aferente sunt disponibile pentru consultare, pe site-ul www.primariacraiova.ro, la rubrica „Proiecte de acte normative supuse consultării”. Propunerile venite din partea cetățenilor au fost înregistrate și vor fi dezbătute în cadrul comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Municipal Craiova.

Politica