vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România întâlnește Cehia în lupta pentru sferturi

Handbalistele continuă aventura la turneul final al Campionatului Mondial ce are loc în Germania în aceste zile. Echipa României a reușit să câștige grupa A, după ce s-a impus în meciurile cu Paraguay (29-17), Slovenia (31-28), Spania (19-17) și Angola (27-24), pierzând un singur meci împotriva Franței (17-26). Chiar și așa, faptul că Franța și Spania au făcut egal în penultima etapă a oferit naționalei noastre prima poziție din clasament și astfel un adversar mai accesibil în faza optimilor.

România va întâlni în această seară reprezentativa Cehiei, de la ora 18.30, într-un meci eliminatoriu, care va decide una dintre sfertfinalistele acestui Mondial. Ca adversar în optimi, Cehia este cea mai bună variantă din cele posibile, dar totuși este o națională care trebuie tratată într-un mod foarte serios de către jucătoarele noastre.

Întâlnim Cehia, aşa la prima vedere am spune că este bine pentru noi. Însă la ce meciuri a jucat Cehia la acest Campionat Mondial, ne aşteaptă un meci extrem de greu. Nu pot spune că este un adversar pe care ni l-am dorit neapărat, ştiam doar că după rezultatul de egalitate dintre Spania şi Franţa, care ne-a şi asigurat locul 1 în grupă, opţiunile rămase erau Ungaria sau Cehia”, a declarat Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De părere că Cehia va fi un adversar dificil în optimile de la Campionatul Mondial este și pivotul Timea Tătar: Cred că linia de 9 metri este un punct forte al adversarei. Naţionala Cehiei a progresat mult în ultimii ani, să nu uităm Campionatul European de anul trecut, unde echipa României abia a câştigat la două goluri diferenţă (n.r. 30-28). Însă pentru noi este un meci de totul sau nimic”, a spus jucătoarea. Este o nouă etapă, nimic nu mai conterază, ci doar ce vom face de acum înainte. Trebuie să lăsăm presiunea şi să să ne concentrăm doar pe ce avem de făcut”, a mai spus Tătar.

Cehia a făcut parte din grupa B, în care a termiant pe locul patru cu patru puncte din două victorii împotriva Argentinei și Poloniei. Aceasta a mai înfruntat Ungaria, Norvegia și Suedia, fiind învinsă de toate trei.

Politica