joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

UPDATE/ Cei doi muncitori surprinși de un mal de pământ au decedat

UPDATE/ Cei doi muncitori surprinși de malul de pământ, unul în vârstă de 56  ani, celălalt de 49 ani, au decedat, anunță ISU Dolj.

În urma ploilor din ultimele zile, un mal de pământ s-a surpat şi a surprins doi muncitori, o persoană de 49 de ani şi una de 56 de ani. Au fost scoşi şi declaraţi decedaţi. Acţiunea a fost dificilă pentru că pământul era moale şi era pericol de surpare şi peste colegii noştri. Întreaga intervenţie a durat aproape o oră pentru că a trebuit să asigurăm zidul de sprijin, să nu se surpe în continuare, dar şi cofragul de metal care s-a desprins”, a declarat Constantin Florea, șeful ISU Dolj.


Doi muncitori au fost surprinși de un mal de pământ, echipajele ISU intervenind acum pentru salvarea lor. S-a întâmplat în Craiova, pe strada Unirii. La fața locului s-a deplasat și o echipă a ITM Dolj. Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, citat de Mediafax, este vorba despre o lucrare privată, iar muncitorii au fost acoperiți în totalitate de pământ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Victimele sunt doi bărbați, unul de 49 ani, unul de 56 ani, iar construcția era un P+2.

„Evenimentul s-a petrecut pe o proprietate privată, unde se execută lucrări. Aceste două persoane, lucrau la consolidarea malului, în spatele curţii. Din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă, pământul s-a umezit şi a căzut peste o plasă de gard, iar cu totul a alunecat peste ei. O persoană nu se vede deloc, iar cealaltă se vede foarte puţin. Trebuie să consolidăm malul de pământ pentru ca salvatorii să fie în siguranţă, atunci când încep să dea pământul la o parte, şi încercăm cu un utilaj să agăţăm plasa de fier beton şi să o ridicăm cât putem. Dacă ajungem repede la ei, prin această metodă, putem să ne uşurăm întreaga operaţiune de salvare”, a declarat Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

REVENIM!

Politica