Un jandarm oltean ia parte la o misiune internațională ONU

Maior Cristian Filip, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, participă la o misiune internațională sub egida ONU. Misiunea Multidimensională Integrată pentru Stabilizare din Republica Centrafricană (MINUSCA) marchează o nouă misiune internațională pentru Jandarmeria Română, cu o durată iniţială de 12 luni.

Potrivit unui comunicat remis de Jandarmeria Olt, alături de maiorul Cristian Filip, vor mai participa doi ofițeri, locotenent-colonel Claudia Popescu și maior Virgiliu Beșca din cadrul Inspectoratului General.

Cei trei ofițeri au fost selecționați de către o comisie de evaluare ONU (UN-SAAT), în urma susținerii testărilor din luna iunie 2016. Pentru această nouă misiune încredințată de ONU Jandarmeriei Române, cei trei ofițeri au parcurs mai multe probe de concurs, de la testarea cunoștințelor de limba străină, testare auto în condiții speciale până la tragerea cu armamentul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Misiunea jandarmilor români va viza elemente de protecție a civililor, sprijinirea eforturilor de extindere a autorității statului și de păstrare a integrității teritoriale a Republicii Centrafricane, precum și promovarea și protecția drepturilor omului și acordarea de sprijin în domeniul justiției și al statului de drept”, se arată în comunicatul citat.

Maior Filip Cristian a absolvit numeroase cursuri internaționale, iar în anul 2014 i-a fost acordată, de către Jandarmeria Naţională Franceză, distincţia „Medalia Apărării Naţionale, eşalon bronz, cu agrafa Jandarmeriei Naţionale Franceze”.

 

Populare

Recomandări

Turul de Elită U19: cu cine vor juca tricolorii meciurile decisive pentru EURO 2024

Tragerea la sorți a ultimei runde de calificare înaintea...

Profesorii vor primi doar 13% creștere salarială de la 1 ianuarie

Guvernul Ciolacu ar pregăti o majorare de 13% a...

Biletul zilei: cotă 7,5!

Schimbăm un pic strategia și facem un bilet cu...

Un copil de 12 ani, filmat în timp ce bate cu biciul o pisică

Poliţiştii din Braşov au deschis o anchetă, după ce...