Un jandarm oltean ia parte la o misiune internațională ONU

Maior Cristian Filip, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, participă la o misiune internațională sub egida ONU. Misiunea Multidimensională Integrată pentru Stabilizare din Republica Centrafricană (MINUSCA) marchează o nouă misiune internațională pentru Jandarmeria Română, cu o durată iniţială de 12 luni.

Potrivit unui comunicat remis de Jandarmeria Olt, alături de maiorul Cristian Filip, vor mai participa doi ofițeri, locotenent-colonel Claudia Popescu și maior Virgiliu Beșca din cadrul Inspectoratului General.

Cei trei ofițeri au fost selecționați de către o comisie de evaluare ONU (UN-SAAT), în urma susținerii testărilor din luna iunie 2016. Pentru această nouă misiune încredințată de ONU Jandarmeriei Române, cei trei ofițeri au parcurs mai multe probe de concurs, de la testarea cunoștințelor de limba străină, testare auto în condiții speciale până la tragerea cu armamentul.

„Misiunea jandarmilor români va viza elemente de protecție a civililor, sprijinirea eforturilor de extindere a autorității statului și de păstrare a integrității teritoriale a Republicii Centrafricane, precum și promovarea și protecția drepturilor omului și acordarea de sprijin în domeniul justiției și al statului de drept”, se arată în comunicatul citat.

Maior Filip Cristian a absolvit numeroase cursuri internaționale, iar în anul 2014 i-a fost acordată, de către Jandarmeria Naţională Franceză, distincţia „Medalia Apărării Naţionale, eşalon bronz, cu agrafa Jandarmeriei Naţionale Franceze”.

 

Populare

Recomandări

Gala fotbalului doljean, la Craiova

Tinerii fotbaliști doljeni, dar și antrenorii lor, reprezentanți ai...

Vâlcea. Turiști blocați la Cozia. Un copil de 1 an și jumătate între aceștia

Un grup de 4 persoane, printre care un copil...

Făina de greieri, acum și în România

Un magazin online din Baia Mare a pus la...

45 de ani de închisoare, după ce a încercat să recreeze crimele odiosului Jeffrey Dahmer

Criminalii în serie și atrocitățile lor produc nu doar...