sâmbătă, iunie 15, 2024

Ultima ora

Sport

Preşedintele PNL Olt, în așteptarea unei posibile condamnări

Preşedintele interimar al PNL Olt, primarul din Cungrea, Liviu Voiculescu, va afla, marţi, decizia Tribunalului Dolj, în dosarul în care este acuzat, printre altele, de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Tribunalul Dolj a stabilit pentru marţi termenul pentru deliberare şi pronunţare în acest dosar.

Actualul primar al comunei Cungrea, fost inspector principal de poliţie, Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată alături de alte 20 de persoane, printre care se numără colegii săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, Laurenţiu Lazăr, zis Tătuţu’, şi Ciprian Gheorghiceanu, mai mulţi angajaţi ai Finanţelor Publice Olt şi oameni de afaceri din Olt şi Dolj. Ulterior, dosarul a fost disjuns, o parte dintre inculpaţi fiind judecaţi separat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liviu Voiculescu este acuzat, printre altele, de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Preşedintele interimar al PNL Olt a declarat că acest dosar nu reprezintă un impediment în a candida pentru şefia organizaţiei judeţene.

Eu, la acest moment, beneficiez ca orice cetăţean al României de prezumţia de nevinovăţie. Mă consider un om nevinovat, nu am încălcat legea niciodată şi am încredere că justiţia va face lumină într-o chestiune care trenează de ani buni şi care are anumite semne de întrebare. Nu este un impediment (faptul că este trimis în judecată – n.red.)”, a afirmat Liviu Voiculescu.

Şeful interimar al liberalilor olteni este şi singura persoană care şi-a anunţat candidatura pentru postul de preşedinte, alegerile fiind amânate, după ce iniţial fusese stabilită data de 17 noiembrie.

Simt că am o datorie morală faţă de cel care a fost Costel Moisescu şi, după cum s-a văzut şi la votul din BPJ, am şi susţinerea colegilor din partid. Este libertatea oricărui membru PNL să se înscrie, va fi timp suficient, şi să candideze la această funcţie. Orice membru e binevenit. (…) Deja am luat această decizie şi vă spun cu toată deschiderea: voi candida la preşedinţia Filialei Olt. Preşedintele va fi ales de către Comitetul de Coordonare Judeţean, în urma normei de reprezentare stabilite de către BPJ, prin vot secret. Cine întruneşte cele mai multe voturi va deveni preşedintele Filialei Olt”, a mai spus Voiculescu.

Politica