vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moțiune de cenzură împotriva Guvernului. Liberalii mizează pe ajutorul doljenilor

Liberalii încearcă să îi convingă pe doljeni să sune parlamentarii pe care i-au votat și să le ceară să voteze moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR împotriva Guvernului. 50.000 de pliante vor fi distribuite în județ.

PSDragnea: în campanie mumă, la putere ciumă” este titlul moțiunii de cenzură depusă de PNL și USR împotriva Guvernului Tudose, iar în încercarea de a aduna voturile ca această moțiune să treacă de votul parlamentarilor, liberalii doljeni încearcă să-i implice pe electorii din județ. Mai exact, vor împărți pliante cu nemulțumirile legate de actuala guvernare și le vor cere doljenilor să sune parlamentarii pe care i-au ales și să le ceară să voteze moțiunea.

Știm cu toții, trăim cu toții, de mai bine de un an de zile, o guvernare PSD – ALDE, o guvernare, de fapt, a doua guverne, Grindeanu și Tudose, dar de fapt amândouă au fost păpușate de către Dragnea. Președintele principalului partid de guvernământ are probleme de natură penală, pe lângă faptul că a și fost condamnat, i s-au deschis noi dosare, a început urmărirea penală și vedem cu toții că nu și-a depus demisia de onoare. Într-un stat membru al Uniunii Europene, un politician de anvergura dânsului ar fi trebuit să-și depună demisia, să facă un pas în spate spre a-și rezolva problemele. Dânsul nu înțelege un lucru foarte important, că prin atitudinea dânsului aduce foarte mult rău și crează un prejudiciu României. Din acest motiv, Partidul Național Liberal a luat decizia de a depune o moțiune de cenzură, moțiune de cenzură care, dacă va fi votată de majoritatea parlamentarilor, va însemna căderea guvernului. Acest lucru ni-l dorim”, a declarat Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Senatorul Mario Ovidiu Oprea a precizat că moțiunea de cenzură ar trebui să fie dezbătută și votată joi.

Noi încercăm să venim cu un demers care să nu fie un simplu exercițiu prevăzut în Constituție, acela că opoziția are dreptul să depună o moțiune de cenzură în fiecare sesiune parlamentară, ci ne dorim implicarea cetățenilor, care sunt beneficiarii acestor măsuri luate de acest guvern. În aceste pliante noi le amintim de creșterea prețurilor alimentelor, de inflația crescută de 13 ori, de benzina care a depășit 6 lei pe litru, de euro care a ajuns la nivelul de 4,64 lei. Dacă cetățenii ne vor da dreptate, atunci, într-adevăr îi vor apela pe parlamentarii ce îi reprezintă și le vor solicita votul pentru această moțiune de cenzură, dacă ei mai doresc să continue activitatea în Parlamentul României sau altă activitate în viața publică pe bună credință și merit”, a afirmat senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea, preşedintele PNL Craiova .

Mario Oprea a mai spus că PNL ar fi pregătit să preia guvernare: “Toate specificațiile pe care noi le facem în conferințele de presă sunt rezultate ale comisiilor partidului, care acest scop îl au, de a alcătui un program de guveranare pe capitole”.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a mai făcut referire şi la iniţiativa consilierilor municipali PNL, prin care s-a solicitat Consiliului Local Municipal Craiova modificarea regulamentului de aplicare a taxei de parcare a autovehiculelor în centrul oraşului, astfel încât cetăţenii să beneficieze de parcare gratuită de luni până vineri, între orele 17:00-8:00, integral sâmbătă şi duminică şi în zilele libere stabilite prin lege.

Am reuşit să strângem 1.783 de semnături pentru susţinerea acestei iniţiative şi, dacă va exista o dezbatere corectă, în interesul cetăţenilor, această propunere va fi pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal Craiova şi va fi votată”, a declarat acesta.

Politica