joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevul care a dat în judecată liceul, inspectoratul şi ministerul – decizie favorabilă în instanță

Andrei Ionuţ Cocîrlău, fost elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt, care a dat în judecată şcoala, inspectoratul şi ministerul, cerând daune de 80.000 lei, a primit o decizie favorabilă din partea Curţii de Apel Craiova. Magistraţii craioveni au dispus rejudecarea dosarului de către Tribunalul Olt, instanţă care, iniţial, i-a respins acţiunea tânărului.

Andrei Ionuţ Cocîrlău a dat în judecată, anul trecut, liceul la care învăţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei, şi a cerut daune de 80.000 de lei, după ce a fost mutat disciplinar.

Totul a început după ce tânărul, acum student la drept, a cerut alături de alţi colegi, în scris, Primăriei Drăgăneşti-Olt, decontarea abonamentului de transport în comun. Acesta era, la acea dată, elev al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt. Demersul i-a atras reproşuri din partea dirigintelui şi conducerii şcolii, băiatul susţinând chiar că ar fi fost bătut. Elevul s-a declarat nemulţumit de constatările unei comisii venite de la ISJ şi minister să verifice situaţia reclamată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până la urmă, în acest dosar au devenit pârâţi nu mai puţin de 61 de persoane şi instituţii, printre care directorul şi directorul adjunct al Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt, unde elevul învăţa, dirigintele şi profesorul de matematică, Inspectorul Şcolar General şi alţi inspectori, Ministerul Educaţiei şi un auditor al ministerului, dar şi mai mulţi elevi ai liceului, foşti colegi ai tânărului.

Elevul a cerut, printre altele, şi achitarea unor daune de 80.000 lei, dar şi sancţionarea inspectorilor şi profesorilor care au luat decizia mutării sale disciplinare. Tribunalul Olt a respins solicitarea lui Cocîrlău, însă tânărul a contestat decizia la Curtea de Apel Craiova. Magistraţii craioveni au decis, luni, rejudecarea dosarului de către colegii lor de la Olt.

Politica