joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Anchetă pentru drifturi făcute în curtea unui liceu din Târgu Jiu

Polițiștii gorjeni au demarat o anchetă la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” din Târgu Jiu, după ce pe o rețea de socializare a fost postat un videoclip în care o mașină face drifturi în curtea unității de învățământ. Potrivit reprezentanților IPJ Gorj, persoanele care au participat la această acțiune au fost chemate la audieri, urmând a fi stabiliți cei vinovați.

În filmulețul postat pe internet apare un autoturism care efectuează drifturi pe terenul de sport al Colegiului Tehnic „Henri Coandă” din municipiul Târgu Jiu. În clipul respectiv apare și un copil, pe scaunul din dreapta a mașinii, care nu este elev al unității școlare respective, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj, Georgeta Popescu. Această acțiune auto a avut loc cu ocazia Zilelor Colegiului „Henri Coandă” din Târgu Jiu.

Nu am fost anunţaţi înainte de despre programul activităţilor desfăşurate în cadrul Zilelor Colegiului „Henri Coandă”, dar am fost sesizaţi în legătură cu incidentul filmat. O echipă de inspectori alcătuită din inspectorul şcolar general adjunct şi doamnă inspectoare de la resurse umane s-a deplasat pentru a realiza o anchetă, analizarea situaţiei şi a condiţiilor în care s-au petrecut evenimentele. După informaţiile noastre, activităţile sunt de tradiţie pentru elevii care au ales să studieze la profilul de mecanici auto. În ceea ce priveşte siguranţă elevilor în curtea şcolii avem în vedere o tematică de control să vedem după ce regulament s-a făcut accesul mijloacelor de transport în interiorul curţii anumitor unităţi de învăţământ, pentru că pe primul loc trebuie să fie siguranţa elevilor noştri”, a precizat Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directoarea liceului: „demonstrație de îndemnare auto”

Potrivit Gabrielei Comănescu, directorul unității școlare, elevii au stat în spatele gardului metalic al şcolii, demonstrația nefiind periculoasă pentru aceștia. „În perioada 6-7 noiembrie s-au desfăşurat activităţi educative cu ocazia Zilelor Colegiului Tehnic „Henri Coandă”, care se desfăşoară în fiecare an. Am încercat să introducem în program acţiuni specifice calificărilor pentru care şcolarizează colegiul nostru. Ne-am orientat către clasele de şcoală profesională. Au fost activităţi de îndemânare pentru domeniul estetică, în special pentru coafură, dar şi de îndemânare şi noutăţi auto. În cadrul acestei probe, s-a făcut o demonstraţie de îndemânare care a fost făcută de maistrul instructor autorizat. Pe lângă Colegiul Tehnic „Henri Coandă” funcţionează o şcoală de şoferi autorizată, în cadru căreia elevii de la meseria de tinichigiu – vopsitor auto de la clasa a XI-a profesională desfăşoară în timpul cursurilor ore de conducere auto cu acest maistru autorizat. Dumnealui a făcut o demonstraţie de îndemânare jaloane. La final, a fost invitat un fost absolvent ca să facă o demonstraţie cu maşina personală. Toate demonstraţiile au avur oc pe terenul de sport al şcolii, care este împrejmuit cu gard metalic, iar copiii au fost dincolo de acest gard metalic. În momentul în care s-a terminat demonstraţia, el a decis să-şi ia propriul copil în maşină şi a mai făcut o tură. Ceilalţi copii au fost în afara terenului de sport. Alături de ei au fost şi cadrele didactice organizatoare”, a menționat Comănescu.

Polițiștii s-au autosesizat

Imediat după ce au văzut filmulețul postat pe rețeaua de socializare, polițiștii gorjeni au dispus o anchetă în acest caz. „În cauză, conducerea IPJ Gorj a dispus verificări cu privire la împrejurările în care a fost produs evenimentul, urmând a fi dispuse măsuri în consecință”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Politica