sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foto/Ziua Independenței Poloniei, marcată în Craiova

Contingentul Militar Polonez din Craiova a desfășurat, vineri, o serie de activități prilejuite cu ocazia Zilei Independenței Poloniei.

dsc00253

Evenimentele au debutat la ora 9.30 cu ceremonie de depunere de coroane de flori la placa comemorativă a Președintelui Republicii Polone Ignacy Mosicicki, de la Muzeul de Artă Craiova, iar de la ora 10.00 a avut loc Sfânta Liturghie, la Biserica Toți Sfinții.

De la ora 11, în Piața ”Mihai Viteazul” a avut loc loc apelul de onoare și expoziție statică a echipamentului militar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

dsc00172

La eveniment au luat parte oficialități din cadrul Ambasadei Poloniei la București, Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți și oficialități ai administrației publice locale.

dsc00128 dsc00218

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România si Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Militarii polonezi se instruiesc în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate întărite pe flancul de estic al Alianței (tailored Forward Presence)”, au menționat reprezentanții Brigăzii Multinaționale Sud-Est.

Politica