Conecteaza-te cu noi

Educație

Elevii de la Liceul Economic Slatina au gătit mâncare tradiţională şi din bucătăria lumii

Publicat

pe

Aproximativ 300 de elevi au gătit pentru cea de a şaptea ediţie a Expoziţiei culinare „Fantezie în bucătărie”, desfăşurată, miercuri, la Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina.

Elevii de la profilul Alimentaţie Publică şi colegii lor de la Liceul Izvoarele au gătit preparate diversificate atât tradiţionale, cât şi din bucătăria internaţională.

Este cea de a şaptea ediţie a expoziţiei, prilej cu care elevii de la profilul Alimentaţie Publică îşi arată priceperile, respectiv deprinderile dobândite de-a lungul timpului, în şcoala noastră. Nu participă doar elevi de la Colegiul Economic, ci şi elevi de la Izvoarele, viitori parteneri ai noştri, dar şi agenţi economici. Mâncarea a fost gătită de copii, în jur de 300 dintre ei, doar şefii de echipă fiind prezenţi aici”, a declarat Nicolae Petrescu, profesor în cadrul Liceului Economic.

Potrivit acestuia, profilul Alimentaţie Publică este foarte solicitat de absolvenţii de clasa a VIII-a.

Avem cerinţe din ce în ce mai mari, pe piaţă. Am diversificat selecţia, din vara acestui an, şi cu profilul de cofetar-patiser, este o pregătire pe care ne-o cer agenţii economici”, a afirmat Petrescu.

Directorul Colegiului Economic „Petre S. Aurelian”, Mirela Dumitra, a declarat că unitatea de învăţământ încearcă să îşi mărească oferta educaţională pentru acest profil.

În general, avem câte două clase pe nivel, la liceu, şi câte o clasă la învăţământul profesional. Avem, de asemenea, la învăţământul postliceal, profilul dietetician, după ce am preluat şi Colegiul Naţional „Carol I”. Şi acolo sunt clase la postliceală, pe industrie alimentară”, a afirmat Mirela Dumitra.

Expoziția a fost realizată cu ocazia „Zilei Europene a Gătitului şi Alimentaţiei Sănătoase”.

© 2022. Toate drepturile rezervate.