miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vicepremierul Stănescu: „Avem o strategie de descentralizare. Regionalizarea funcţionează doar dacă ai un anumit nivel al infrastructurii”

Vicepremierul României, Paul Stănescu, a declarat că şapte ministere sunt implicate în strategia guvernului privind descentralizarea.

 

Ministerul Dezvoltării, condus chiar de senatorul oltean, este cel care va centraliza propunerile.

Avem o strategie în guvern de descentralizare. Sunt şapte ministere implicate, sunt termene date ca fiecare să vină cu punctul de vedere. Ele vor veni toate la Ministerul Dezvoltării şi vom discuta acest lucru. Trebuie să facem lucrurile foarte trainic. În ceea ce priveşte comasarea localităţilor, este o chestiune foarte complexă şi foarte sensibilă. Acest lucru s-ar putea face foarte uşor în momentul în care avem un anumit nivel de dezvoltare a infrastructurii. Altfel, este mult mai complicat”, a afirmat Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul a opinat că atât descentralizarea, cât şi regionalizarea pot fi făcute mai uşor dacă există un nivel ridicat al infrastructurii.

Cred că şi regionalizarea, despre care am tot discutat, dacă funcţionează foarte bine la englezi, la nemţi, la francezi, la italieni, sigur că acelaşi lucru se va întâmpla şi la noi. Dar trebuie să vedem diferenţa de infrastructură dintre acele ţări şi noi. Din păcate, la această oră, n-avem o autostradă care să treacă din Ardeal în Ţara Românească, una din Ardeal în Moldova şi nici o autostradă care să lege Moldova de Ţara Românească”, a mai spus Paul Stănescu.

Politica