joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Baroul Dolj a acordat fostului ministru al Justiției Valeriu Stoica premiul „Avram Iancu”

Fostul ministru al Justiției Valeriu Stoica a primit, din partea Baroului Dolj, premiul „Avram Iancu” pentru 2017.

Premiul i-a fost acordat lui Stoica, avocat şi profesor universitar, la inițiativa decanului Baroului Dolj, Lucian Bernd Săuleanu, pentru, „activitatea profesională deosebită, cu rezultate remarcabile în planul jurisprudenţei, doctrinei şi în cel al operei de legiferare, întru respectarea ideii călăuzitoare din testamentul Eroului Naţiunii Române, potrivit căreialuptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile naţiunei”.”

Domnul profesor Valeriu Stoica are o activitate prodigioasă ce se întinde pe mai bine de 40 de ani. Baroul Dolj trebuie să încerce, promovând aceste valori, să arate cât de importantă este profesia de avocat, cât de importanți sunt avocații și că sunt lideri. Baroul Dolj este singurul din țară care acordă, la ora actuală, o astfel de distincție, în intenția de a oferi modele colegilor avocați și, în cuvintele domnului Stoica, acest premiu este și „un semn de solidaritate în interiorul comunității noastre”, a declarat decanul Baroului Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Valeriu Stoica a îndeplinit funcţia de magistrat la mai multe instanţe, dar şi de avocat începând cu anul 1990, fiind una din vocile cu rezonanţă în profesie. S-a remarcat, totodată, la catedră, ca profesor al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, precum şi ca autor al unui număr mare de lucrări juridice din domeniul dreptului civil, dreptului comercial şi drepturilor omului. În calitate de ministru al Justiţiei şi viceprim-ministru între anii 1996 şi 2000, a contribuit la promovarea unor acte normative pentru mediul de afaceri din România, printre care Legea garanţiilor reale imobiliare şi Legea restituirii proprietăţilor.

p-9-img_0013

Sunt onorat de această distincție. Este un semn de solidaritate în interiorul comunității juriștilor. Astăzi mă bucur de două lucruri. Faptul că Baroul Dolj acordă o asemenea distincție, mai are o semnificație pentru mine. Fiind elev am avut o mare pasiune pentru istorie. Îmi amintesc că prin anii 1966 – 1967, am citit o carte care tocmai se retipărise, „Monografia lui Avram Iancu”. Pentru mine Avram Iancu a fost un model de patriotism, de idealism, de solidaritate”, a afirmat profesorul Stoica.

Baroul Dolj a reluat tradiția acordării premiului „Avram Iancu” în anul 2015, la inițiativa decanului Lucian Bernd Săuleanu.

Premiul a fost înființat în anul 1924, spre cinstirea și eternizarea marelui erou al Națiunii Române Avram Iancu, care a făcut parte din ordinul profesional al avocaților.

Politica