Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Centura de ocolire a Caracalului ar putea fi dată în folosinţă în acest an

Publicat

pe

Începută în 2011, centura de ocolire a municipiului Caracal ar putea fi dată în folosinţă, până la sfârşitul acestui an, lucrările de relocare a unor stâlpi de iluminat fiind pe final.

 

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, a declarat că încă nu a fost înaintată o dată exactă pentru inaugurare, însă totul ar fi gata după ce vor fi relocaţi mai mulţi stâlpi de iluminat dintr-un sens giratoriu, dar şi de pe traseul centurii de ocolire.

La Caracal suntem pe drumul cel bun şi, până la sfârşitul anului, se termină lucrările şi se dă în folosinţă centura de ocolire. Mai trebuie să reloce nişte stâlpi din mai multe zone, nu doar din sensurile giratorii, dar şi de pe traseul centurii de ocolire. După ce se termină cu această relocare, nu prea există motiv să nu se inaugureze. Nu ştim însă o dată exactă”, a declarat Adrian Motorga.

1,5 milioane lei este suma pe care Guvernul a alocat-o, chiar la începutul acestui an, pentru finalizarea centurii ocolitoare a Caracalului, lucrare începută în anul 2011 şi nefinalizată nici până acum. Banii alocaţi ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea celor trei sensuri giratorii care leagă varianta de reţeaua existentă de drumuri. Cele trei sensuri giratorii erau prevăzute în proiectul de reabilitare a DN6 Alexandria – Craiova, investiţie care ar fi trebuit finalizată înaintea centurii ocolitoare. Cum DN6 a rămas fără constructor, iar centura a fost finalizată, CNAIR a trebuit să lanseze un proiect separat pentru sensurile giratorii. Începute anul trecut, lucrările n-au fost finalizate nici acum.

Lipsa unei legături a drumului de ocolire cu reţeaua rutieră existentă nu este prima problemă întâmpinată în construcţia centurii Caracalului. Iniţial, contractul „Construcţia Variantei de Ocolire a Municipiului Caracal” a fost încheiat între CNADNR şi Romstrade, controlată de Nelu Iordache, pe 31 ianuarie 2011.

Lucrările au început pe 4 mai 2011, dar contractul a fost reziliat pe 4 decembrie 2012, deoarece progresul fizic la data transmiterii înştiinţării de reziliere era de 16,85%. Abia în 2014, contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă firmei S.E.C.O.L. – Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A., având o durată de execuţie de 12 de luni şi o perioadă de garanţie a lucrărilor de 24 luni.

Contractul pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Caracal are o valoare de 44.472.173,75 lei, fără TVA.