sâmbătă, iulie 13, 2024

Ultima ora

Sport

Oltenii din Slatina, actori în „Moromeții 2”

Actorii de ocazie din Slatina, care au apărut în cele câteva cadre din filmul „Moromeţii 2”, filmate în Centrul Istoric al municipiului, au fost solicitaţi de producători şi pentru alte scene, care se vor filma în judeţul Teleorman şi în Capitală.

Printre actorii de ocazie care vor reapărea în „Moromeţii 2” se numără câţiva dansatori ai Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” şi chiar directorul instituţiei, rapsodul Ion Creţeanu. Surse apropiate producătorilor au declarat că acesta va şi interpreta un cântec cunoscut în vremea în care se petrece acţiunea filmului. Următoarele filmări se desfăşoară în satul Talpa din judeţul Teleorman şi în Bucureşti.

Săptămâna trecută, Centrul Istoric al Slatinei s-a transformat într-un imens platou de filmare pentru filmul „Moromeţii 2”. Echipa de producţie pregăteşte decorul de mai bine de o săptămână, toată munca transpunându-se în mai puţin de trei minute din tot filmul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Producătorii s-au declarat încântaţi că echipa de filmare a putut profita de un spaţiu „conservat”, aşa cum este Centrul Istoric al Slatinei.

Una dintre cele mai iubite şi cunoscute ecranizări din istoria cinematografiei româneşti, „Moromeţii”, va avea parte de o continuare, la 30 de ani de la lansarea filmului regizat de Stere Gulea. Personajele lui Marin Preda se întorc pe marele ecran sub regia aceluiaşi cineast şi surprinse de camera directorului de imagine Vivi Drăgan Vasile.

Filmările la „Moromeţii 2” au început în a doua jumătate a lunii septembrie, în aceeaşi casă şi în acelaşi sat în care a fost turnat şi primul film, în vara lui 1985 – Talpa, din judeţul Teleorman. Satul se află la 45 de kilometri de Alexandria şi la doar câţiva kilometri de Siliştea-Gumeşti, satul natal al scriitorului Marin Preda. Partea de producţie va fi una complexă, echipa filmului fiind în pregătiri de mai mult de un an: casa Moromeţilor a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schiţele şi imaginile celei vechi, iar centrul satului va fi recreat de la zero. Scene importante vor fi turnate la Bucureşti, în noiembrie, iar alte câteva la Slatina.

Distribuţia este una de excepţie şi reuneşte câţiva dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) şi, la debutul într-un rol principal în cinema, Iosif Paştina (Niculae), alături de Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac.

Politica