sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: ,,Cristi”, prietenul baronului PSD Duicu, a ajuns vice la PNL

Mehedințeanul Cristian Bușoi, alias ,,Cristi”, a ajuns ditamai vicepreședintele PNL, practic numărul 2 în acest partid, după președintele Ludovic Orban. Cristian Bușoi are o relație transpartinică cu influentul baron Adrian Duicu, fost președinte PSD Mehedinți. Potrivit unor stenograme apărute în spațiul public, pe timpul USL, cei doi mahări politici vorbeau des la telefon și se alintau reciproc. Bușoi era atunci președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate iar Duicu era președinte la CJ Mehedinți. Adrian Duicu îi zicea lui Bușoi ,,Cristi” iar Bușoi i se adresa lui Duicu numai cu ,,Adi”. Exact cum își vorbesc acum cei din PSD între ei, cel mai cunoscut exemplu fiind cordialitatea dintre ,,Mihai” și ,,Liviu” , pentru necunoscători Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose. Europarlamentarul Cristian Bușoi a fost ales de Consiliul Național al PNL vicepreședinte al partidului pe domeniul sănătate, muncă, familie și protecție socială. Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat ca el i-a propus lui Cristian Bușoi să candideze pentru această funcție.

,,Prin această propunere de candidatură vrem să dăm un semnal de unire a tuturor forțelor PNL”, a afirmat Ludovic Orban.

La rândul său, Cristian Bușoi a precizat că a luat decizia de a candida pentru această funcție înaintea Consiliului Național: ,,Nu aceasta era funcția pe care am vizat-o, dar totdeauna m-am gândit și mă gândesc la unitatea PNL. (…) Propunerea poate fi un semnal în plus de unitate pentru exteriorul PNL”, a spus Bușoi, în Consiliul Național al PNL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cristian Bușoi a criticat PSD pentru situația din sănătate. ,,Interesul PSD pentru sănătate este criminal”, a spus liberalul.

Bușoi a fost ales vicepreședinte al PNL cu 323 de voturi favorabile, 10 împotrivă și 13 anulate.

A luat foc un imobil al socrului lui Bușoi

Mansarda Oficiului Registrului Comerţului din Drobeta-Turnu-Severin, imobil care aparţine socrului europarlamentarului liberal, Cristian Buşoi, unde se aflau și serverele instituţiei, a luat foc din cauze încă neelucidate. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale şi o autoscară pentru a stinge incendiul, care a afectat partea superioară a clădirii, pereţii şi acoperişul. Pompierii iau în calcul şi un scurt-circuit, care ar fi putut cauza acest incendiu. Incendiul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Când au ajuns la locul intervenţiei, focul se manifesta cu degajare mare de fum la pereţii şi acoperişul clădirii. Pompierii au intervenit de la sol şi prin podul instituţiei, însă pereţii erau placaţi cu rigips, iar focul se manifesta în interior. Și intervenția cu autoscara adusă la locul incendiului a fost îngreunată de mașinile parcate în apropiere.

Incendiul a fost până la urmă lichidat. Pagubele și cauza acestuia nu au fost încă stabilite. Imobilul, al cărei proprietar este socrul liberalului Cristian Bușoi, era închiriat Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Mehedinți. Proprietarul clădirii, socrul lui Cristian Bușoi, nu a vrut să comenteze incindentul.

Pompierii au intervenit prompt, reuşind să limiteze incendiu, care risca să se extindă la întregul imobil. Incendiul a cuprins acoperişul, pe o suprafaţă de circa 20 de mp, un perete pe o suprafaţă de 4 mp, degradându-se mobilierul şi tehnica de calcul din camera serverelor. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, determinat de un întrerupător defect”, a declarat Raluca Țârcă, purtătorul de cuvânt al ISU Mehedinţi.

Politica