sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marian Jean Marinescu despre UDMR: „Au fost în toate guvernele: de stânga, de dreapta…. Ce politică au? Niciuna”

Declarațiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, făcute la RFI cu privire la relația pe care o are cu partidele politice din Parlament a fost taxată de europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu.

Hunor a declarat săptămâna trecută, la RFI, că o colaborare foarte echilibrată între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE va fi dificilă în continuare, după ce plenul Camerei Deputaţilor a respins proiectul de lege propus de UDMR privind reducerea pragului de reprezentare de la 20% la 10% pentru folosirea limbii materne în relaţia cu administraţia publică.

A fost un refuz total al oricărui dialog din partea partidelor politice din Parlament (…). Bineînţeles au fost intervenţii brutale din partea PNL-ului, din partea PMP-ului, ultranaţionaliste”, a spus liderul UDMR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit RFI, Hunor a mai afirmat că România este un model cum să bagi pumnul în gura minorităţilor: „Să pui pumnul în gură, să nu accepţi nici măcar discuţia înseamnă că ai lucruri sau intenţii ascunse (…). Majoritatea nu doreşte să dialogheze cu minoritatea, doreşte să pună pumnul în gură şi să spună că lucrurile sunt frumoase, sunt bune, România e un model. E o afirmaţie fără conţinut. Nu este un model. Este un model cum să bagi pumnul în gura minorităţilor”.

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu l-a criticat pe liderul UDMR în cadrul unei conferințe de presă susținută, vineri, la Craiova: „Hai să vedem care este situația economică în Ținutul Secuiesc unde au autonomie din ’92 și buget local din ’98. Ce au făcut cu banii? Studii pentru discriminare. Nu e posibil să spui că România nu e un model privind minoritățile. Este un model. El este exemplul cel mai viu. Are grup în Parlament, poate să spună tot felul de lucruri. Dar să spui că e pumnul în gură… Ca să ce? Ca să te păstrezi tu lider, mare șef? Ei ce politică fac? Că au fost în toate guvernele: de stânga, de dreapta, de centru-stânga, de centru-dreapta. Ce politică au? Niciuna. Și e în detrimentul celor din Ținutul Secuiesc, oamenilor de acolo. I-a ținut izolați. Trăiești într-o țară, într-o comunitate. De ce să nu ai relații cu comunitatea?”

Politica