Acțiuni derulate în tot județul

Date:

Șeful IPJ Gorj, Daniel Fețanu, a anunțat că acțiunile din cadrul manifestării vor viza întregul județ. „Aceasta este o săptămână dedicată prevenirii criminalității. În fiecare localitate din județ vor avea loc activități diverse, vom discuta cu cetățenii. Aceștia vor fi informați cu privire la drepturile pe care le au, la obligațiile lor, se va discuta și despre siguranța în mediul on line sau despre infracțiunile contra patrimoniului. Evenimentul se va încheia vineri, când tema zilei va fi siguranța rutieră”, a precizat Fețanu.

Riscurile Internetului

Activitățile derulate, azi, privesc siguranța în mediul online. Oamenii legii se vor întâlni cu elevi din mai multe unități școlare din județ pentru a discuta despre riscurile Internetului. Mâine, polițiștii vor merge la sediul Universității „Constantin Brâncuși”, urmând să pună în discuție, cu studenții, tema „Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului”. De asemenea, se vor organiza ateliere de pictură și desen, la sediul Liceului Teologic Târgu Jiu, elevii participanți fiind răsplătiți cu diplome. Aceștia vor trebui să respecte subiectul infracțiunilor de furt, înșelăciune și tâlhărie. Siguranța locuinței va fi adusă și în atenția persoanelor vârstnice, întâlnirea fiind stabilită la Clubul persoanelor de vârsta a III-a din Târgu Jiu. Despre furtul din buzunare, genți și despre tâlhărie, polițiștii vor discuta cu cetăţenii direct în stradă, fiind cunoscut faptul că aceste fapte au devenit un fenomen greu de stăpânit.

Violența în familie și siguranța în trafic

Tema zilei de joi este „Prevenirea violenței în mediul familial”, acțiunile fiind derulate în Plopșoru, Tânțăreni, Turceni, Târgu Cărbunești și Stoina. Săptămâna se va încheia cu activități pe linia siguranței rutiere, acestea fiind desfășurate direct în mijlocul cetățenilor.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...