vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcare cu plată prin SMS și pe alte străzi din centrul Craiovei

Municipalitatea se gândește să extindă parcările cu plată prin SMS și pe alte străzi din centrul Craiovei, după ce cele deja amenajate au reușit să decongestioneze traficul din zonă. În plus, potrivit administratorului public al Craiovei, Sorin Manda, zilnic, se încasează aproximativ 400 de euro de la cei care parchează mașinile în zonele deja amenajate.

În ceea ce privește parcarea cu plată cu SMS, avem undeva la 800 de ore de parcare pe zi, adică o încasare de circa 400 euro. Ne gândim să mărim această arie de aplicare a parcării cu plată în zona Mihail Kogălniceanu, poate pe A.I. Cuza pe toată strada, în zona Colegiului Național „Carol I”, tot în zona ultracentrală a Craiovei”, a declarat Sorin Manda.

Acesta a mai afirmat că după amenajarea parcărilor cu plată prin SMS în zona centrală, gradul de ocupare a parcării subterane a crescut de la 30% la 70%.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Parcarea cu plată costă doi lei/oră, fără TVA, iar taxa pentru parcarea ocazională pe domeniul public, cu plată prin SMS, a vehiculelor care nu sunt înregistrate în evidenţa fiscală a municipiului Craiova se achită, conform opţiunii solicitantului, pe zi sau pe lună şi în cuantumul stabilit prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Craiova. Cuantumul este de un leu/zi şi 12 lei/lună.

După ce SMS-ul a fost expediat, utilizatorii ar trebui să primească un mesaj care confirmă ca parcarea a fost activată. Spre exemplu, „DJ00ABC e parcat pentru 1h în Craiova, parcarea cu plată. Plata expiră la 17/08/2017 14:35. Cost 0,50 EUR+TVA/SMS”. Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că parcarea nu a fost plătită. Mai mult, două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

Pentru a simplifica modalitatea de expediere a SMS-urilor de parcare, conducătorii auto au la dispoziție aplicația mobilă gratuită TPARK, pentru Android, iOS și Windows Phone, prin intermediul căreia pot realiza plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare, în 29 de orașe din România.

Politica