vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Apa caldă continuă să dea bătăi de cap locatarilor unui bloc din Craioviţa

Mai mulţi locatari ai unui bloc din Craioviţa Nouă au sesizat autorităţile locale depre faptul că au în continuare probleme cu apa caldă. Cei în cauză trebuie să aştepte chiar şi o jumătate de oră pentru a li se încălzi apa, timp în care apometrul înregistrează un volum considerabil de apă. Directorul SC Termo SRL a efectuat verificări în zonă, menţionând faptul că acest imobil a rămas nelegat la sistemul de recirculare a apei.

Problema este şi mai mare întrucât mai mult de jumătate dintre locatari sunt debranşați de la reţea, având centrale individuale în apartament. Potrivit directorului comercial al Termo Craiova, apa se încălzeşte foarte greu din cauza consumurilor reduse.

Am verificat situaţia în zonă. Blocul 15 din Craioviţa este un imobil nelegat la reţeaua de recirculare a apei. Sunt lucrări complexe de efectuat în zonă şi de aceea a rămas în analiză, când s-a luat decizia repunerii în funcţiune a sistemului de recirculare a apei. Partea şi mai grea este că în acest bloc peste jumătatea dintre apartamente sunt debranşate de la reţeaua noastră. Consumul este mic şi automat apar probleme la încălzire. Apa nu curge decât acolo unde omul chiar are nevoie şi se încălzeşte greu”, a explicat Dan Magla, directorul comercial al societăţii Termo Craiova SRL.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luăm în calcul legarea la recirculată”

Problema locatarilor blocului 15, cei care au mai rămas clienţi ai societăţii de termoficare, poate fi rezolvată doar dacă factorii implicaţi ajung la un consens. Astfel, persoanele în cauză ar trebui să fie sigure că nu vor cere, cel puţin în viitorul apropiat, debranşarea, iar Termo Craiova ar trebui să facă evaluări serioase în vederea legării blocului la acea reţea de recirculare.

Noi studiem din nou această situaţie. Luăm în calcul legarea la recirculată, dar trebuie discutat la asociaţie pentru ca domnul preşedinte de acolo să vorbească cu oamenii. Trebuie să fim siguri că aceştia nu vor veni cu un val de cerereri de debranşare sau, chiar dacă nu renunţă complet la serviciile noastre, că nu vor trece la boiler electric. Cert este că demarăm procedura şi că vrem să îi ajutăm, să rezolvăm şi această situaţie din Craioviţa. Oamenii trebuie să ştie, însă, că se impune şi un consum modest. Recirculata înseamnă o îmbunătăţire în esenţă a timpului de încălzire, dar pentru asta trebuie şi consum de apă”, a conchis Magla.

S-au făcut că plouă”

Rămâne de văzut ce presupune, ca timp, acest studiu promis de către reprezentantul Termo Craiova. Locatarii trag nădejde că nu vor fi din nou amăgiţi, aşa cum s-a întâmplat în perioada legării la sistemul de recirculare a apei. Ei nu înţeleg de ce blocul lor a rămas „în aer”.

Şi noi plătim impozite şi noi suntem cetăţeni ai acestui oraş. Să spui că nu l-ai legat pentru că acest lucru presupunea lucrări complexe, este de râsul lumii. Complex, necomplex, şi noi suntem oameni. S-au făcut că plouă, că aşa e la noi, când dai de greu abandonezi, mai ales dacă nu te afectează acea problemă. Să vedem acum ce vor face şi dacă vor lua lucrurile în serios”, a spus unul dintre locatarii blocului 15 din Craioviţa Nouă.

Politica