vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preşedinţia Tribunalului Olt, scoasă la concurs de CSM, după condamnarea judecătoarei Carmen Marinescu

 

În perioada 22 septembrie – 19 decembrie, Consiliul Superior al Magistraturii organizează concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante din cadrul instanţelor de judecată. Printre acestea, se regăseşte şi funcţia de preşedinte al Tribunalului Olt, vacantată în această vară.

La sfârşitul lunii iulie, CSM a vacantat postul de preşedinte al Tribunalului Olt, după ce s-a luat act de condamnarea fostei judecătoare şi preşedinte a instanţei oltene, Carmen Marinescu, pentru fapte de corupţie. În prezent, judecătorul Liliana Oprea îndeplineşte atribuţiile de preşedinte al instanţei, prin delegare de către CSM.

Astfel, potrivit CSM, în perioada 22 septembrie-19 decembrie 2017, se organizează, la Bucureşti, concursul sau examenul pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În judeţul Olt, concursul se va organiza pentru patru astfel de funcţii. Preşedinţia Tribunalului Olt este vacantă din 21 iulie 2017, în vreme ce funcţiile de conducere ale Judecătoriei Corabia şi Balş sunt neocupate prin concurs din 15 iulie 2016. Mandatul preşedintelui Judecătoriei Caracal expiră la 1 ianuarie 2018, organizându-se concurs şi pentru această funcţie.

Politica