joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directorul firmei care deține depozitul de gunoi din Vâlcea, unde un incendiu e neatins de o lună, plasat sub control judiciar

Directorul firmei care deține depozitul de gunoi din localitatea Măldărești, județul Vâlcea, Florian Nicolaescu, a fost pus sub control judiciar, joi seara, în urma unor percheziții desfășurate la sediul firmei și la locuința acestuia.
Surse apropiate anchetei au declarat că directorul SACOMET SA Horezu, Florian Nicolaescu, a fost adus, joi după-amiază, de poliţişti la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru audieri. În jurul orei 21.00, el a fost plasat sub control judiciar pe 60 de zile.
16 percheziţii au fost desfăşurate, joi dimineaţa, pe raza judeţului Vâlcea şi municipiului Bucureşti, din care trei la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, în dosarul penal deschis de procurorii vâlceni pentru distrugere şi alte infracţiuni la Legea apelor, în cazul incendiului de la depozitul de gunoi din Măldăreşti, care nu poate fi stins din luna august.
Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, sunt vizate „suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de legea apelor, legea protecţiei mediului şi legea pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului”.
Surse apropiate anchetei au declarat că percheziţiile vizează firma care administrează depozitul de gunoi de la Măldăreşti, administratorul acesteia nerespectând autorizaţia de mediu.
De asemenea, anchetatorii au ridicat documente de la APM Vâlcea și Garda de mediu Vâlcea.
Un dosar de cercetare penală a fost deschis, la finalul lunii august, de procurorii din Vâlcea pentru distrugere şi alte infracţiuni la Legea apelor, în cazul incendiului de la depozitul de gunoi din Măldăreşti, care nu poate fi stins nici după mai bine de o lună

 

Politica