marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, întâlnire cu poeții participanți la Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, miercuri, la Palatul Administrativ, vizita poeților participanți la Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, manifestare ajunsă la cea de-a V-a ediție, care reunește reprezentanți prestigioși ai literaturii universale.

La întâlnirea desfășurată în sala de ședințe a instituției au mai participat vicepreședinții CJ Dolj, Oana Bică și Cosmin Vasile, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, Lucian Dindirică, precum și inițiatorul festivalului, prof. univ. dr. Ion Deaconescu, președintele Academiei Internaționale „Mihai Eminescu“.

„Ne onorează să fim alături de înalții noștri oaspeți, sosiți în aceste zile la Craiova, și să găzduim un eveniment inclus în agenda Festivalului Mondial de Poezie «Mihai Eminescu», o întâlnire care, iată, în lumina ultimilor ani, a devenit deja o tradiție. Vreau să vă mulțumesc pentru faptul că, prin prezența dumneavoastră la noi acasă, ați reușit să așezați orașul nostru pe harta internațională a poeziei. Mă bucur să revăd în sală prieteni mai vechi, care au mai fost în Cetatea Băniei și în anii trecuți, și, în același timp, să le adresez salutul meu cordial celor care au ajuns pentru prima dată la Craiova, cărora vreau să le transmit convingerea mea că vor reveni în acest oraș cu oameni calzi și ospitalieri. Vă aflați într-un județ în care s-au realizat, în ultimii ani, foarte multe investiții în domeniul cultural. Sunt instituții cu care ne mândrim, pentru că, prin activitatea pe care au depus-o, și-au adus contribuția la bunul renume de care se bucură Doljul și municipiul Craiova, un adevărat oraș al artelor. Mă leagă o prietenie strânsă de domnul profesor Ion Deaconescu, o prietenie care se bazează pe respect reciproc. Este și un bun prilej de a-i adresa sincerele mele felicitări, pentru că a reușit să transforme, prin tenacitate și dăruire, o «întâmplare» într-un adevărat regal cultural, care reunește poeți de pe toate continentele lumii“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La rândul său, președintele Academiei Internaționale „Mihai Eminescu“, prof. univ. dr. Ion Deaconescu, a afirmat: „Ne bucurăm să fim prezenți astăzi, la sediul Consiliului Județean Dolj, alături de poeții participanți la cea de-a V-a ediție a Festivalului Mondial de Poezie «Mihai Eminescu», poate cele mai importante voci ale literaturii lumii din acest moment.

S-a spus că municipiul Craiova este, în fapt, o capitală a culturii și este adevărat, dar trebuie să continuăm demersurile pe care le-am întreprins, pentru ca spiritualitatea, poezia, literatura, arta să devină o obișnuință în acest oraș al celor mai bogați oameni din România, dintre cele două războaie mondiale. Suntem însă bogați și astăzi, aici, în Craiova, pentru că avem o administrație locală așa cum este și gazda noastră de acum, care întotdeauna ne-a acordat susținerea pentru manifestările culturale. Doresc să adresez cuvântul nostru de mulțumire pentru ospitalitate și pentru atenția pe care le-o arată poeților, iar intervențiile dumneavoastră, ale invitaților, au demonstrat încă o dată că poezia poate fi podul cel mai direct între atâtea popoare”.

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu”, desfășurată la Craiova, în perioada 17-20 septembrie, s-a bucurat de prezența a 50 de poeți, provenind din 45 de state.

BIROUL DE PRESĂ – CJ DOLJ

Politica