vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ISU Dolj, la Campionatul Mondial de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat

În perioada 30 august – 03 septembrie a.c., la Târgu Mureș, s-a desfășurat Campionatul Mondial de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat (World Rescue Challenge – WRC). La acestă competiţie internaţonală s-au înscris echipaje provenind din ţări de pe întreg mapamondul. Inspectoratul pentru Situații de Urgență ˝Oltenia˝ al judeţului Dolj a contribuit la asigurarea unei consistente participări a României la acest eveniment, unul dintre echipajele înscrise în concurs fiind constituit din subofiţeri provenind din cadrul unităţii noastre (echipaj I.S.U. Dolj – plutonier adjutant Laurențiu Burtoiu, plutonier major Ovidiu Ariciu, plutonier major Marius Șerban, plutonier major Mihai Păun, plutonier major Florin Chirică, plutonier major Paul Chelu şi sergent major Ionuț Tănasie; antrenor lot – plutonier major Adrian Areţu; coordonator lot – căpitan George Moghilaş; şef lot – maior Marius Radu).

Echipajul I.S.U. Dolj a fost înscris în competiţie la proba descarcerare din vehicule, probă care presupune soluţionarea a trei scenarii, astfel: proba rapidă (având baremul de finalizare de 10 minute), proba standard (barem – 20 minute), respectiv proba complexă (barem – 30 minute). Pentru fiecare din cele trei scenarii, evaluatorii şi arbitrii au urmărit modul în care componenţii echipajului au efectuat operaţiunile prevăzute de procedurile de intervenţie specifice, cu accent pe aspecte precum comanda operaţiunilor, alegerea şi punerea în aplicare a soluţiilor tehnice, respectiv asigurarea asistenţei medicale de urgenţă pentru victime.

La finalul concursului, în condiţiile unei competiţii de un nivel valoric deosebit de ridicat, probabil cel mai ridicat de la debutul acestei competiţii, echipajul I.S.U. Dolj s-a clasat pe locul 17 la general, fiind primul între echipajele româneşti participante la această probă de concurs. De menţionat este faptul că echipajul I.S.U. Dolj s-a clasat pe locul 8 atât la proba rapidă, cât şi la cea complexă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

ISU DOLJ

Politica