marți, iunie 18, 2024

Ultima ora

Sport

„Beizadeaua” Andrei Lazăr nu scapă de controlul judiciar

Magistraţii Judecătoriei Craiova au respins o nouă solicitare a „beizadelei” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia, de revocare a măsurii controlului judiciar. Instanța a menținut măsura preventivă față de inculpat, măsură luată în dosarul în care este judecat pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani. Pe fond, procesul a fost amânat pentru luna septembrie.

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au respins, pe 29 august a.c., o nouă cerere a lui Andrei Lazăr, de 28 de ani, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, de revocare a măsurii controlului judiciar în dosarul în care este judecat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase: „Respinge cererea inculpatului Lazăr Andrei, formulată prin apărător, privind revocarea măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art. 362 din Codul de procedură penală republicat raportat la art. 208 alin. 2 şi alin. 5 din Codul de procedură penală republicat. Menţine, ca fiind temeinică şi legală, măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Lazăr Andrei, prin Încheierea şedinţei publice din data de 23 martie 2017 pronunţată în dosarul numărul 16011/215/2016/a10 al Judecătoriei Craiova, fiind modificat conţinutul controlului judiciar prin Încheierea şedinţei publice din data de 20 aprilie 2017 pronunţată în dosarul numărul 16011/215/2016/a11 al Judecătoriei Craiova”, se arată în hotărârea instanței, magistrații craioveni specificând din nou obligațiile pe care le are inculpatul. Lazăr a formulat contestație împotriva hotărârii din 29 august a.c. a Judecătoriei Craiova, contestația sa fiind programată să se judece pe 6 septembrie a.c., la Tribunalul Dolj. Pe fond, procesul este amânat pentru 28 septembrie a.c.

Reamintim că, Andrei Lazăr, împreună cu Marian Savu, de 26 de ani, tot din Craiova, sunt judecaţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Este vorba despre scandalul petrecut la o petrecere organizată la Casa Studenţilor din Craiova, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, în urma căruia Viorel Tudor, de 34 de ani, tot din Craiova a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, înjunghiat în zona hemitorace drept. În rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reţinut faptul că: „În noaptea de 13/14 februarie 2016, în jurul orei 3.10, în timp ce se aflau în incinta Clubului Casa Studenţilor din municipiul Craiova, unde se desfăşura un spectacol la care participau aproximativ 480 de persoane, între inculpaţii Lazăr Andrei şi Savu Marian pe de o parte, şi numiţii Stângă Ionuţ Sebastian, Zidaru Virgil Alexandru şi Tudor Cătălin Viorel, pe de altă parte, a avut loc o altercaţie în urma căreia cei doi inculpaţi i-au agresat fizic pe ceilalţi trei. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lazăr Andrei l-a lovit pe numitul Tudor Cătălin Viorel (n.r.- 34 de ani, din Craiova) cu un cuţit în zona hemitoracelui drept şi în zona lombară dreaptă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Craioveanul înjunghiat a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, iar autorul a fost identificat ulterior. Viorel Tudor nu a depus plângere. Pe 16 februarie 2016 procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au reţinut pe Lazăr pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar.

Andrei Lazăr a fost condamnat definitiv la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, în octombrie anul trecut pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi la 2 luni, închisoare tot cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Magistraţii i-au dat şi un termen de încercare de 3 ani şi două luni.

Andrei Lazăr a fost trimis în judecată de procurorii craioveni, împreună cu alţi doi, după ce în noaptea de 16 spre 17 aprilie 2010, au provocat un scandal într-un bar din Craiova. Fiul magistratei craiovene şi prietenii lui erau înarmaţi cu cuţite. Poliţiştii l-au reţinut atunci pentru 24 ore, după care a fost eliberat. Cercetările au continuat, însă Andrei Lazăr nu s-a potolit. Pe 17 mai, împreună cu prietenii lui, au bătut un om.

Tânărul mai are la activ şi alte infracţiuni: în martie 2007 a tăiat cu sabia un bărbat din Craiova la ambele mâini, un an mai târziu 2008 a lovit cu o cheie tubulară, în cap, un şofer într-o benzinărie şi tot în acel an a fost implicat într-un scandal în faţa Curţii de Apel Craiova. De data aceasta el a ajuns la spital cu o plagătăiată la picior şi una la umăr.

Pentru fapta din 2007, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată pe fond de Tribunalul Teleorman, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor, însă în 2016 a reuşit să scape de condamnare după ce, în timpul apelului judecat la Curtea de Apel Bucureşti, victima şi-a retras plângerea (întrucât Tribunalul Teleorman a schimbat încadrarea juridică din tentativă de omor în loviri şi alte violenţe).

Politica