vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrările de la Ambulatoriul SCJU, repornite?

Lucrările suplimentare de la Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova ar putea fi repornite. Asta pentru că, la cea de-a treia procedura de achiziție lansată de către Consiliul Județean Dolj, pentru asistența tehnică la proiect, s-a înscris un ofertant. Celelalte două proceduri fuseseră anulate, din cauză că nicio societate nu a fost interesată de contract.

Contractul de lucrări suplimentare la Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență ar putea continua, având în vedere că, la cea de-a treia procedură de achiziție pentru serviciile de asistență tehnică, s-a înscris un ofertant. Este vorba despre SC SECTIA DE PROIECTARE OLT SRL din Slatina. Lucrările sunt, în acest moment, sistate, pentru că proiectantul inițial a refuzat să ofere asistență tehnică pe parcursul execuției lucrărilor.

Câștigătoare sau nu, vom afla în curând

Policlinica Buna Vestire Craiova

În curând vom și afla dacă această firmă a trecut cu bine de evaluarea din partea autorității contractante, întrucât data limită de evaluare a ofertelor este 1 septembrie, ora 18:00. În cazul în care va fi declarată câștigătoare, aceasta se va putea alătura constructorului pentru a-i oferi asistență tehnică până la încheierea lucrărilor.

Pentru execuţia lucrărilor suplimentare la obiectivul mai sus menţionat, a fost încheiat un contract de lucrări, între Consiliul Judeţean Dolj şi câştigătorul licitaţiei, cu un termen de execuţie de șase luni de la ordinul de începere a lucrărilor. Predarea amplasamentului a avut loc în data de 23.03.2017, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat tot în data de 23.03.2017. Având în vedere refuzul proiectantului de a participa la predarea amplasamentului şi de a oferi asistenţă tehnică pe parcursul execuţiei lucrărilor, conform corespondenţei purtate cu acesta, contractul de servicii a fost reziliat de drept. Prin urmare, pentru asigurarea asistenţei tehnice din partea proiectantului pe parcursul execuţiei lucrărilor, este imperios necesară achiziţia de servicii de asistenţă tehnică pentru obiectivul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova””, se arată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Proiectanții, eterna problemă

Contractul de finanțare pentru Ambulatoriul de specialitate al SCJU Craiova a fost prelungit, pentru a treia oară, până la finele anului 2018, după ce mai fusese prelungit până la 31 august 2017 și, inițial, până la 30 iunie 2016. Reprezentanții autorității județene au explicat, în mai multe rânduri, că termenele nu au putut fi respectat din cauza lipsei de asistență tehnică din partea proiectantului.

Avem o mare problemă, în continuare avem o problemă care ne stă pe suflet, inclusiv cu Ambulatoriul. De data aceasta, am găsit un proiectant care a câștigat licitația și care nu a mai vrut să vină să discute cu constructorul. De aceea am scos încă o dată la licitație și nu a mai venit nimeni. Și acum trebuie să scoatem din nou la licitație. Și cine suferă? Suferă oamenii din spital și… Rușinea noastră! Să stai de atâta timp cu un obiectiv de 8 milioane de euro neterminat… A mai venit și partea aceasta cu ISU, cu ce s-a întâmplat la Colectiv, unde nu te mai poți juca. Unde sunt aglomerări de persoane, trebuie să faci ca la carte totul (…) Avem un of mare pe această temă (a proiectanților – n.r.)”, declara, în urmă cu circa două luni, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Reamintim că lucrările suplimentare pentru Ambulatoriu au o valoare de 1.098.979,63 lei fără TVA, iar de execuție se ocupă SC CONSTRUCT INVEST CARPATI SRL din Craiova. Acestea au fost necesare pentru asigurarea funcţionalităţii proiectului, în condițiile în care ISU Oltenia le-a solicitat, în vederea îndeplinirii cerinţei legale de constituire a Ambulatoriului de specialitate într-un compartiment distinct de incendiu, faţă de restul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Contractul de finanțare pe fonduri europene pentru reabilitarea ambulatoriului de specialitate al SCJU Craiova a fost semnat în anul 2010, fiind executate, la obiectiv, lucrări de reabilitare și modernizare. Lucrările inițiale de reabilitare au început în anul 2012 și s-au încheiat la finele anului 2013.

Politica