Premii pentru elevii de 10 din județul Olt

În şedinţa de guvern de miercuri a fost adoptată o hotărâre cu privire la premierea elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale din această vară. Astfel, elevii care au avut media 10 la Evaluarea Naţională vor primi câte 1.000 de lei, iar performerii de la Bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei.

14 elevi olteni au reuşit performanţa de a obţine media 10 la examenele naţionale din această vară, zece la Evaluarea Naţională şi patru la Bacalaureat.
Daria Mihaela Cîrstea, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Delia Georgiana Constantinescu, Şcoala Gimnazială Nr.2 Caracal, Costin Alexandru Dabu, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Eliana Dan, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Elena Delia Doinea, Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” Slatina, Roxana Maria Mioc, Colegiul National „Ion Minulescu” Slatina, Raisa Maria Mladin, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Bianca Andreea Păunescu, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Maria Andreea Tudosie, Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” Slatina, Maria Teodora Guțică-Florescu, Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina, sunt cei zece elevi de 10 la Evaluarea Naţională care vor primi câte 1.000 de lei din partea guvernului, potrivit hotărârii de miercuri.
Amalia Maria Filip, Răzvan Gabriel Milarez, Teia Andrada Vava, absolvenţi ai Colegiului Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, şi Alina Daniela Stanca, de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş, au obţinut media 10 la Bacalaureat şi vor fi premiaţi cu câte 3.000 de lei.
Potrivit actului normativ, la nivel naţional vor beneficia de aceste stimulente 137 de absolvenţi de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, respectiv 497 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au finalizat Evaluarea Naţională cu media 10.
„Susţinerea tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvern în acord cu Programul de Guvernare 2017-2020 unde, în Capitolul Politici în domeniul educaţiei, sunt prevăzute măsuri pentru dezvoltarea şi implementarea programelor de stimulare a performanţei adresate elevilor cu potenţial deosebit. Din categoria elevilor cu potenţial deosebit fac parte şi elevii care obţin media generală 10 la examenele naţionale de finalizare a ciclurilor de învăţământ gimnazial şi liceal”, precizează reprezentanţii guvernului.
La sfârşitul lunii iulie, Primăria Slatina a premiat şi ea performanţele elevilor slătineni. Astfel, 12 copii de 10 au primit câte 1.000 de lei pentru performanţele de la Evaluare şi Bacalaureat.

Recomandări

Olt. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 22.08 – 28.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Vâlcea. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 22.08 – 28.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Dolj. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 22.08 – 28.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...

Dolj. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 15.08 – 21.08.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru creşterea gradului...