sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Firme specializate vor negocia angajarea zilierilor, iar durata permisă de muncă pentru aceștia va fi dublată

Firme specializate, care vor avea statut de „agenții de mediere între cererea și oferta de muncă zilieră”, se vor ocupa de recrutarea angajaților zilieri pentru angajatori. Noile agenții vor percepe comision doar firmelor angajatoare, dar durata de muncă a tuturor zilierilor recrutați astfel va fi dublată, de la 90 la 180 de zile, anunță profit.ro.

Potrivit sursei citate, Guvernul urmează să aprobe un proiect de lege în acest sens, proiect care prevede înființarea agențiilor de mediere între cererea și oferta de muncă zilieră, caree vor fi acreditate de către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), prin agențiile pentru ocuparea forței de muncă județene.

Proiectul pregătit de Guvern permite tuturor zilierilor care ocupă un loc de muncă prin intermediul unei agenții de mediere să poată lucra pentru același beneficiar pe o perioadă de maximum 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic. Agențiile de mediere nu vor putea percepe, conform proiectului, nicio taxă persoanelor fizice pe care le recrutează ca zilieri, comisioanele urmând a fi suportate, prin urmare, de angajatori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursa: profit.ro

Politica