duminică, iunie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Inculpaţii din dosarul „Mafia de la FC Caracal” îşi află, joi, sentinţa

Cei şase inculpaţi din dosarul „Mafia de la FC Caracal”, printre care fostul primar al municipiului, Gheorghe Anghel, şi Stelian Veselin, fost preşedinte al formaţiei de fotbal şi fost director al IGO SA, îşi vor afla sentinţa joi, după mai bine de trei ani de judecată.

Pe lângă Anghel şi Veselin, în acest dosar sunt trimişi în judecată şi Victor Botezatu, trezorier al asociaţiei FC Caracal, administrator al SC Progres Club SRL şi angajat la IGO, Petre Neacşu, secretar al asociaţiei FC Caracal şi angajat al IGO, Cristian Georgescu, vicepreşedinte al echipei şi fost lucrător la Garda Financiară, şi Artemiza Pisică, angajată IGO.

Dosarul, trimis în judecată de procurorii DIICOT Olt, în anul 2014, vizează nereguli găsite la fostul club de fotbal din Caracal, de pe vremea când primar al municipiului era Gheorghe Anghel, prejudiciul ridicându-se la 62 de miliarde de lei vechi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

SC IGO SA, condusă de Stelian Veselin, sponsoriza cu sume uriaşe de bani Asociaţia Fotbal Club Caracal, unde tot el era şef (preşedinte al comitetului executiv).

Astfel, doar în 2011 s-au semnat contracte de sponsorizare în valoare totală de 1,3 milioane de lei. Gheorghe Anghel era chiar preşedinte al Comitetului Director de la FC Caracal, iar din această poziţie şi-a permis să nu ţină cont de datoriile pe care IGO le avea şi a dat avizul unor asemenea sponsorizări, în condiţiile în care societatea era împânzită de creditori. Informaţiile au fost confirmate şi de un control financiar al Curţii de Conturi.

O altă gaură în bugetul local a fost generată de mai multe contracte prin care Primăria Caracal a dat în folosinţă gratuită unei firme, SC Progres Club SRL, mai multe active deţinute de municipalitate pe strada Aleea Bibian din Parcul „Constantin Poroineanu”, respectiv Hotelul Sport 48, cu restaurant şi terasă.

Şi dosarul privind devalizarea Primăriei Caracal, în care printre inculpaţi se numără fostul primar Gheorghe Anghel, se apropie de final. Instanţa a stabilit un termen foarte scurt, pentru miercuri, când ar putea rămâne în pronunţare. Ambele dosare sunt judecate de Gheorghe Maruşcă, magistrat care începând cu data de 1 august iese la pensie.

Politica