marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Braconieri prinși de polițiștii de frontieră doljeni

Mai mulți indivizi care vânau sau pescuiau ilegal au fost prinși de polițiștii de frontieră doljeni.

Duminică seara, în jurul orei 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Calafat, judeţul Dolj, cu sprijinul celor din cadrul Biroului de Combatere a Infracționalității Transfrontaliere din I.T.P.F. Giurgiu, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii infracţionalităţii transfrontaliere în zona de competenţă.

Pe timpul misiunii, au observat pe direcția km. flv. 806, la marginea unei păduri de pe raza localității Maglavit, județul Dolj, patru persoane care se aflau lângă un autoturism marca Opel. Polițiștii i-au legitimat și au stabilit că toţi sunt cetățeni români, cu domiciliul pe raza județului Dolj, având vârste cuprinse între 32 și 61 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În mașina acestora au fost descoperite 3 arme de vânătoare și muniția aferentă, 2 proiectoare, precum și o vulpe și un șacal, vânatul prezentând urme de împușcare.

Persoanele în cauză au declarat faptul că sunt autorizate să vâneze animale de pradă și că vânatul a fost împușcat pe timpul zilei, iar proiectoarele sunt folosite pentru verificarea fondului de vânătoare pe timpul nopții și observarea vânatului.

Existând suspiciuni cu privire la momentul când s-a desfăşurat partida de vânătoare, polițiștii de frontieră au procedat la ridicarea armelor și muniției aferente în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de vânătoare la lumina farurilor sau dispozitivelor de iluminare, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun”, arată Poliția de Frontieră Dolj, într-un comunicat de presă.

Pe de altă parte, sâmbătă, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet, au observat pe fluviul Dunărea o barcă pescărească în care se aflau două persoane care pescuiau cu ajutorul unui dispozitiv electric.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea ambarcațiunii respective, fiind identificați cu această ocazie numiții Sorin T. și Florin Z., în vârstă de 49 și respectiv 45 de ani, iar în interiorul bărcii au fost descoperite un dispozitiv electric și un acumulator auto, ansamblu ce poate fi folosit în scopul braconajului piscicol.

Persoanele în cauză au declarat că au găsit dispozitivul respectiv la malul Dunării.

Polițiștii de frontieră au procedat la ridicarea bunurilor respective în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză a fost întocmită lucrare penală pentru pescuit electric și deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, se mai arată în comunicatul menționat.

Politica