vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda “accidentul”

Poliţiştii mehedințeni au efectuat, luni, 7 percheziţii, în județele Prahova și Tulcea, la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda ,,accidentul”, prejudiciul cauzat în acest caz fiind de aproximativ 25.000 euro.

Persoanele vizate ar fi înșelat opt severineni, pe care i-au contactat telefonic și le-au spus că persoane apropiate lor au fost implicate într-un accident rutier grav și au nevoie de bani pentru acoperirea costurilor medicale și pentru a scăpa de sancțiuni.

La data de 3 iulie ac., poliţişti din cadrul I.P.J. Mehedinți, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Prahova, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 7 percheziţii în judeţele Prahova şi Tulcea la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda ,,accidentul”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În luna mai a.c., persoanele bănuite ar fi săvârşit 8 infracţiuni de înşelăciune, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin. Acestea ar fi indus în eroare victimele pe care le contactau telefonic şi le spuneau că o persoană apropiată a produs un accident rutier grav.

Pentru înlăturarea consecinţelor penale ale accidentului, precum şi sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenţia personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate sume curpinse între 15.000 – 20.000 lei şi 13.500 de euro, banii fiind ridicaţi de complici.

Prin activitatea infracţională, s-a cauzat un prejudiciu în valoare de 49.100 lei şi 13.500 de euro”, au precizat reprezentanții IPJ Mehedinți.

Patru persoane au fost duse la audieri la sediul IPJ Mehedinți.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Politica