joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„RomânIA Autentică”, în câteva zile la Târgu Jiu

Festivalul „RomânIA Autentică” va avea loc sâmbătă, 24 iunie, la Târgu Jiu. Cea de-a doua ediție a festivalului își propune să adune peste 10.000 de oameni îmbrăcați în straie populare.

Organizatorii își propun să aducă, la această ediție, 10.000 de persoane îmbrăcate în straie populare. Evenimentele vor începe lângă Coloana fără Sfârșit, unde va fi organizată o horă a iei, și se vor încheia la Hobița, acasă la Brâncuși, cu diverse spectacole.

Festivalul va debuta sâmbătă, la ora 10:00, în Parcul Coloanei fără Sfârșit, unde obiceiurile de Sânziene vor deschide marea sărbătoare a costumului popular din Gorj. Sute de copii și membri ai ansamblurilor și grupurilor de dans din județ sunt așteptați să participe și să se prindă într-o horă a iei sub semnul tricolorului. În aceeași zi, sărbătoarea va continua cu o serbare câmpenească la Hobița, satul natal al lui Constantin Brâncuși.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Târgu Jiu și Iași, „într-o horă mare”

În acest an, Festivalul „RomânIA Autentică” va avea loc atât în Gorj, la Târgu Jiu și Hobița, cât și la Iași. Festivalul are ca principal obiectiv promovarea tradițiilor și meșteșugurilor românești și a frumuseții meleagurilor românești. Cei prezenți vor putea să asculte ritmurile celor mai frumoase melodii de inspirație tradițională, cinstind frumusețea portului popular.

„RomânIA Autentică reprezintă viitorul nostru. Destinul unei națiuni se scrie prin fapte, iar dacă noi, românii, vrem să devenim o națiune, atunci trebuie să dăm mână cu mânâ și să arătăm lumii întregi că suntem o națiune. Anul trecut am ascultat îndemnul lui Brâncuși și ne-am dus în Gorj să redescoperim oamenii și valorile lor. Anul acesta, la cea de a doua ediție, Gorjul și Iașul se unesc într-o horă mare și vor vibra la unison. La anul îi așteptăm și pe ceilalți să ni se alăture și să sărbătorim împreună IA Românescă și, de ce nu, să reușim să introducem costumul popular în patrimoniul Unesco iar ia românească să devină brand de țară”, a declarat Cristina Chiriac, inițiatorul proiectului.

Evenimentul România Autentică este organizat de către Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Gorj, Primăria Târgu Jiu, Primăria și Consiliul local Pestisani și Flori de IE.

Politica