luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judecătoarele lui Dinel Staicu, la închisoare

Două dintre cele trei judecătoare acuzate că au anulat ilegal o condamnare de șapte ani de închisoare primită de omul de afaceri Dinel Staicu în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor (BIR) au fost condamnate definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la câte 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

Este vorba despre judecătoarele Dumitrița Piciarcă și Liliana Bădescu, care, în mai 2016, cele două judecătoare au fost achitate de Curtea de Apel București. DNA a contestat decizia, iar Instanța supremă a dat, miercuri, câștig de cauză procurorilor.

În plus, acestea trebuie să plătească în solidar dobânzile legale aferente sumei de 18.838.804 lei către partea civila SC Banca Internațională a Religiilor SA.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Veronica Cârstoiu, cea de-a treia judecătoare implicată în acest caz, are proces separat la Curtea de Apel București, dosar care încă nu a primit o decizie pe fond.

Cele trei judecătoare au fost trimise în judecată de DNA în aprilie 2014, după ce au admis o contestație prin care au anulat o condamnare de șapte ani de închisoare primită de omul de afaceri Dinel Staicu în dosarul BIR, folosindu-se, potrivit procurorilor de mai multe falsuri.

Politica