miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Inundații și grindină în mai multe localități din Olt şi Dolj

În mai multe localități din județul Olt au fost inundații, miercuri seara, iar în unele zone a fost înregistrată chiar grindină. Grindină a dat şi la Craiova şi a plouat abundent în mai multe zone din judeţ.
Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu, a declarat că pompierii au asanat aproximativ nouă metri cubi de apă din curtea unei persoane din comuna Osica de Sus, care se infiltra într-o anexă gospodărească, și din această anexă.
„În jurul orei 19.00, o persoană, din comuna Osica de Sus, a anuntat prin intermediul 112 că în urma precipitațiilor s-a acumulat apa în curtea gospodăriei și a afectat si o anexă folosită ca bucătărie. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Garda Osica, cu o autospecială de stingere și au asanat apa”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.
De asemenea, afectate de inundații au fost și alte localități din județ, iar la Oboga și Morunglav a fost înregistrată grindină.
Reprezentanții ISU au mai precizat că pagubele vor fi evaluate de Comitetul Local de Situații de Urgență. Ulterior, o comisie merge în teren și verifică.

inundatii-pasaj-barieraaȘi la Craiova a fost înregistrată grindină, însă nu de dimensiuni foarte mari. În oraș, ca de obicei, s-a inundat pasajul Bariera Vâlcii. Angajații Companiei de Apă Oltenia au intervenit pentru a scoate apa și a reda zona circulației.

Pe de altă parte, o familie din comuna doljeană Ișalnița a cerut ajutorul pompierilor pentru a scoate apa din beci.

Secția Craiova intervine în localitatea Ișalnița pentru a evacua apa dintr-un beci. Nivelul acesteia este de aproximativ 20 centimetri”, declarat Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova
Județele Olt şi Dolj se numără printre cele pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un Cod Galben de ploi, precipitaţiile putând atinge şi 70 de litri pe metrul pătrat.
Atenţionarea meteorologică intră în vigoare, miercuri la ora 18.00, şi este valabilă până joi la ora 23.00.
În acest interval, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.
Potrivit ANM, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20 – 30 de litri pe metrul pătrat şi pe spaţii restrânse 50 – 70 de litri pe metrul pătrat.

Politica