Plaja Olt din Slatina se deschide pe 1 iunie

Slătinenii sunt aşteptaţi la Plaja Olt, începând de joi, când municipalitatea a anunţat deschiderea oficială a sezonului estival din acest an.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, şi viceprimarii Claudiu Stăncioiu şi Gigi Vîlceleanu au vizitat, marţi, Plaja Olt, pentru a vedea dacă zona de agrement este gata să-i primească pe slătineni.

Peste 300 de şezlonguri cu saltele şi peste 150 de umbreluţe sunt disponibile la Plaja Olt. „Plaja Olt este pregătită de deschidere. Astăzi am făcut inspecţia finală, iar pe 1 iunie va începe un nou sezon estival, sezonul 2017. Totul este în regulă: sunt 330 de locuri pe şezlonguri, care îi aşteaptă pe toţi slătinenii. Din punctul de vedere al calităţii apei la piscină, stăm foarte bine, avem şi rezultatul de analiză a apei de la DSP. Nu există nicio problemă. Plaja arată extraordinar de bine, iar umbreluţele şi şezlongurile sunt la un standard foarte ridicat”, a declarat primarul Emil Moţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Accesul la Plaja Olt este 10 lei pe zi, pentru adulţi, şi 7 lei pe zi, pentru copiii mai mici de 14 ani.

Clubul Nautic şi de Agrement „Plaja Olt” Slatina este o investiţie realizată cu fonduri europene şi locale, valoarea totală a investiţiei fiind de 34 milioane lei. Proiectul a fost derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul major de intervenţie 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”. Practic, prin acest proiect, municipalitatea slătineană a creat o infrastructură de agrement turistică la standarde europene.

Proiectul a presupus, pe lângă plaja propriu-zisă, amenajarea unor facilităţi rare în zonă, precum: debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele (cu nouă culoare de câte 1.000 metri), terenuri de sport pentru minigolf, beach-volei, tribune, spaţii corespunzător amenajate pentru fitness şi SPA, 150 locuri de parcare, la care se adaugă: teren de minifotbal multifuncţional (fotbal, baschet, volei, handbal), tribune, teren de tenis, pistă biciclete şi role, vestiare, grupuri sanitare.

Clubul Nautic se întinde pe aproape şapte hectare de teren pe malul Oltului, la care se adaugă alte circa15 hectare luciu de apă.

Populare

Recomandări

Investiții la Spitalul Corabia

Au fost puse în funcțiune instalațiile din cadrul proiectului...

Străinii care aleg Doljul

Peste 1.500 de străini au primit, anul acesta, drept...

A fost găsită spânzurată în grădina locuinței sale

O femeie a fost găsită spânzurată de către polițiștii...

Mariah Carey a fost detronată. „All I Want for Christmas is You” a pierdut primul loc din topuri

Mariah Carey nu mai este regina Crăciunului. Începând cu...