miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dă o șansă Craiovei!

Da, ție mă adresez, Cetățean al Craiovei care eziți încă să mergi să votezi în 11 iunie pentru a-ți alege un nou primar. Nu ești hotărât pentru că ești convins că nu se mai poate schimba nimic în orașul aflat în pragul infarctului, sau crezi că orașul este arvunit deja PSD-ului.

Nu există fatalitate sau un destin prescris unui oraș. Soarta sa depinde în primul rând de cei desemnați de comunitate să îl administreze. Nu uita că un alt oraș al României, Clujul, a ales greșit în primii ani după ‘90 să fie condus de Funar. În acea perioadă, orașul a început să se scufunde încet, nu veneau investiții, iar singurele știri notabile despre Cluj erau băncile vopsite în tricolor. Clujenii însă au realizat că au greșit, chiar dacă nu imediat, și au ales un alt primar. Un avocat, Emil Boc. Omul care poate nu a fost un bun Prim-Ministru, dar se dovedește drept cel mai bun primar din România pentru că sub conducerea sa, orașul a avut o dezvoltare uimitoare. Știai că astăzi, conform unui studiu al Băncii Mondiale, locuitorii unui oraș de mărimea Craiovei doresc să se mute la Cluj, atrași de condițiile civilizate pe care le oferă, dar și pentru oportunitățile de realizare profesională?

Craiova de ce nu merită o astfel de șansă? Nu crezi că după 27 de ani de conducere haotică, hei-rupistă, orașul nostru care era, după București, cel mai industrializat oraș al țării, are toate condițiile ca să renască? În afară de conducătorii care îi trebuie. Să nu spui că ei sunt ardeleni, iar noi olteni. Pentru că, înainte de 1990, ora exactă a industriei se dădea de la Craiova. Nu crezi că și Craiova are nevoie de un avocat, Lucian-Bernd Săuleanu, care, pe deasupra, este și profesor universitar la Facultatea de Drept, dar și Decan al Baroului de Avocați?

Policlinica Buna Vestire Craiova

Da, mă adresez și ție, Adrian Claudiu Prisnel! Apreciez mult CV-ul tău profesional, puțini dintre noi se pot lăuda că au fost olimpici internaționali și au studiat la una dintre cele mai faimoase universități din lume, MIT. Mi-aș dori ca băieții mei să te fi avut profesor! Dar nu Primar! Este bine că ne reprezinți în calitate de deputat în Parlamentul României și sunt convins că acolo poți să faci multe pentru agricultorii doljeni. Dar Craiova nu îți este familiară. Și mai spun ceva. Și tu și candidatul liberalilor dați dovadă de egoism. Voi nu candidați să ajungeți Primar al Craiovei. Nu interesul locuitorilor acestei urbe vă preocupă acum, ci interesul de partid. Nu e nimic de condamnat că vă doriți să luați un scor mai bun decât PNL. Chiar PNL nu mai merită să vorbească acum în numele dreptei românești și și-ar merita soarta. Dar pe craioveni nu îi interesează cine e mai sus, USR sau PNL, pe ei îi interesează să meargă și orașul lor bine. Așa că, deși te-ai înscris în cursă și vei apărea pe buletinul de vot, ar fi un gest de mare altruism să declari sprijinul tău pentru candidatul independent, Lucian-Bernd Săuleanu. Nu o să-ți pară rău, iar craiovenii îți vor aprecia cu certitudine sacrificiul în viitoarele alegeri parlamentare care contează cu adevărat pentru tine și colegii tăi.

Da, mă adresez și ție, Mario Ovidiu Oprea. Ești, cred, parlamentarul doljean cu cele mai multe mandate. Cu toate acestea, nu mulți craioveni au auzit de tine pentru că, deși ai buletin de Craiova, ai preferat întotdeauna să candidezi prin județ. Și tu ești mânat tot de interesul meschin al partidului tău. Obiectivul pe care ți l-ai fixat este să iei un pic mai multe voturi decât cel care a candidat în numele PNL în urmă cu un an. Nu crezi că este cam puțin pentru așteptările craiovenilor? De altfel, ce poate fi mai edificator că nu te interesează postul de primar și doar vrei să faci figurație, dacă în plină campanie electorală ai lăsat baltă Craiova și ai plecat să serbezi Zilele Comunei Amărăștii de Jos?

Știu, spre deosebire de mulți colegi de-ai tăi din organizație, nici nu ai fost condamnat, nici nu ai vreun dosar de urmărire pentru corupție. Cred că tu nu ești corupt! Dar craiovenii sigur se întreabă unde erai când colegii tăi din partidul unde ai avut permanent funcții de conducere la nivel local sau județean luau mită pentru angajări? Ai întors capul ca să nu vezi, deși zvonurile circulau? Dar după ce s-a pronunțat sentința definitivă, de ce nu ai ieșit public să condamni astfel de fapte și să te desolidarizezi de cei care au făcut asta? Ai tăcut ca să nu deranjezi pe nimeni, nu-i așa? De altfel, acesta este stilul tău inconfundabil, care ți-a asigurat permanent îndeplinirea idealului de viață, să-ți păstrezi postul de parlamentar. Un fel de apă sfințită care nu face nici rău, nici bine.

Dar nu crezi că postura ta, în care acum te lupți cu o sabie de carton cu umbra fostului Primar, Olguța Vasilescu, după ce ai contribuit copios în alegerea ei în această funcție, te pune într-o postură ridicolă? Crezi că toți craiovenii au memoria scurtă? Știi prea bine că votul într-un singur tur în alegerea primarului avantajează PSD până la a face o misiune aproape imposibilă pentru cineva care vrea să scăpăm de ei. Dar cel care a moșit această lege, nu cumva este fostul tău amic și președinte, Mihai Voicu? Iar tu, de ce ai votat-o dacă nici ție nu îți mai place acum?

Pentru toate acestea, nu crezi, domnule senator că, măcar în semn de căință, ar trebui să îți declari susținerea pentru singurul candidat care contează și care s-a înscris în cursă nu pentru palmares, ci pentru a câștiga cu adevărat primăria? Poți face un gest unic, care s-ar consemna în istoria orașului, în a te da la o parte și a-l susține măcar în ultimul ceas pe Lucian-Bernd Săuleanu?

Dacă tu, Craioveanule, care deși eziți să mergi la vot o vei face, și dacă cei doi parlamentari înțeleg că cel mai bun program electoral pentru Craiova pe care îl au la îndemână este să își declare sprijinul pentru candidatul independent, Lucian-Bernd Săuleanu, înseamnă că orașului nostru i se dă o șansă!

Dan Adrian Cherciu

Antreprenor

Politica