joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Juniori U18 Vlad, Bogdan și Bîrzan, sub tricolor

Cei 3 juniori de la CSU care au fost convocați pentru dubla amicalã cu Muntenegru.

Reprezentativa Under 18 a României va disputa, pe 30 mai și pe 1 iunie, la Centrul Național de Fotbal Buftea, douã jocuri de pregãtire în fața selecționatei similare a Muntenegrului. Ambele partide sunt programate cu începere de la ora 19.30, iar pentru aceastã acțiune, antrenorul Adrian Boingiu va miza și pe trei juniori de la CSU Craiova, este vorba de Andrei Vlad titularul echipei României U18, dar și pe alți doi tineri de perspectivã: fundașul Robert Bogdan și mijlocașul Radu Bîrzan, ultimul debutând în play-off în prima ligã.

Pe lângã cei 3 jucãtori craioveni, la lot au mai fost chemați urmãtorii jucãtori: Alexandru Costache (Concordia Chiajna)-portar; Denis Haruț (ACS Poli Timișoara), Constantin Dima (Metalul Reșița), Raul Vidrãșan (FC Viitorul), Cristian Podinã (ACS Poli Timișoara), Alexandru Strãulea (FC Hermannstadt), Andrei Chindriș (Academica Clinceni), Rãzvan-Mihai Prodan (Regal Sport) – fundași; Marco Dulca (Swansea City), Rareș Lazãr (CS Mioveni), Liviu Gheorghe (Dinamo), Dan Berci (Juve Stabia), Daniel Chifu (FC Hermannstadt), Hamed Yasin (Pandurii Tg. Jiu), Andrei Cordea (FC Ardealul), George Merloi (Rennes) – mijlocași; Robert Moldoveanu (FC Brașov), Andrei Sîntean (ACS Poli Timișoara), George Ganea (Virtus Entella) – atacanți. Selecționata pregãtitã de Adrian Boingiu va face în luna iulie pasul spre Under 19, iar în toamnã va evolua alãturi de Rusia, Grecia și Gibraltar în Grupa 10 din prima fazã a preliminariilor Campionatului European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. Meciurile din aceastã serie se vor juca în Grecia, în perioada 8-14 noiembrie 2017.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 se vor califica în ultima fazã din preliminarii (turul de elitã). În turul de elitã (fazã în care Spania și Portugalia sunt calificate direct), programat în primãvara anului 2018, vor fi șapte serii din câte patru formații. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în Campionatul European pentru juniori Under 19 – Finlanda 2018. O parte dintre echipele care vor evolua în turneul final se vor califica în ediția din 2019 a Cupei Mondiale pentru tineret Under 20. Formațiile care vor participa în preliminariile și în turneul final EURO 2018 vor fi alcãtuite din jucãtori nãscuți începând cu 1 ianuarie 1999.

Politica