joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Turist, sancționat pentru atingerea Porții sărutului

Avertismentele, doar în limba română

SURSA FOTO: europafm.ro

Un turist din Republica Moldova, aflat în vizită la Târgu Jiu, a fost sancționat cu avertisment pentru că a încălcat hotărârea de consiliu local care interzice atingerea operelor lui Constantin Brâncuși.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții Poliției Locale Târgu Jiu au spus că turistul a pus mâna pe Poarta sărutului pentru a se fotografia. Acesta a ignorat panourile alăturate din zonă, care spuneau ce se poate întâmplă dacă o persoană atinge operele lui Constantin Brâncuși.

Turistul nu a fost amendat, ci doar sancționat cu avertisment, deoarece nu a avut intenția de a distruge opera atinsă. Cu toate acestea, însă, autoritatea locală din Târgu Jiu a scăpat din vedere un lucru destul de simplu: panourile care anunță faptul că există o interdicție în zonă sunt scrise doar în limba română, astfel că alți turiști străini care ar putea ajunge la Târgu Jiu nu ar înțelege ceea ce scrie pe ele și, astfel, ar atinge operele.

Pe lângă turistul amintit, alte trei persoane au primit, la un loc, amenzi de 2.100 de lei, în ultima săptămână, după ce au încălcat măsura impusă de autoritățile locale de a nu se plimba cu bicicletele sau cu animalele de companie în apropierea monumentelor.

Măsurile sunt active din data de 15 mai, iar amenzile sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Autoritățile din Târgu Jiu au ajuns la acest mod de a proteja operele după ce două tinere au scrijelit diverse mesaje pe Coloana fără sfârșit, după bunul plac.

Politica