sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Continuă pregătirile pentru asfaltări. Investițiile pe străzi, mai aproape de licitație

 

Lucrările pentru reparațiile de străzi, alei, parcări și trotuare continuă în Craiova. Echipajele Delta ACM sunt prezente în mai multe cartiere, atât pentru decopertări, cât și pentru pregătirea turnării covorului asfaltic, în funcție de vreme. Prin legea care îi permite, municipalitatea a semnat înainte de aprobarea bugetului un contract subsecvent cu Delta ACM, pentru a da drumul la lucrările de pe străzi. După ce și bugetul va primi viză de legalitate și va putea fi accesat, pentru străzi sunt alocate nu mai puțin de 34 de milioane de lei.

 

Mai multe echipe ale Delta ACM se află în Craiova în această perioadă, pentru a decoperta și pentru a pregăti terenul pentru asfaltare. Acestea se află în mai toate cartierele, nu doar pe străzi, ci și în parcări.

„Echipele se află în cartierul George Enescu, pe străzile Dâmbovița, Peneș Curcanul și Războieni, dar și în Brazdă, pe bvd. Dacia, în zona blocului F2. Totodată, se intervine și pe partea a doua a străzii Bibescu, de la Ciupercă spre strada Râului, plus în parcarea blocurilor turn, unde se pregătește turnarea asfaltului. Se decopertează str. General Dragalina, în 1 Mai suntem pe str. Ion Augustin, iar în Craiovița, pe străzile Craiovești și Macului, unde se lucrează la parcări, trotuare și străzi. Nu în ultimul rând, în zona Poștei de la Gară și în zona Niela din Craiovița se pregătește terenul în vederea asfaltării în funcție de vreme”, a explicat administratorul public al Craiovei, Sorin Manda.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a putea da drumul la aceste lucrări în absența unui buget, care a fost aprobat de-abia în ședința Consiliului Local de săptămâna trecută, municipalitatea a semnat, în baza legii care îi permite să facă asta, un nou contract subsecvent cu Delta ACM 93 SRL, în cadrul acordului-cadru pentru reparații străzi, alei și parcări. Acesta are o valoare de 5.178.597,9 lei și a fost încheiat în data de 13 martie, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice. După ce bugetul va primi viza de legalitate și se pot începe cheltuielile, vor fi semnate noi contracte subsecvente pentru aceste intervenții. Conform bugetului, pentru străzi, la capitolul Transporturi, sunt alocate 34 de milioane de lei.

Documentația pentru acordul-cadru pe investiții, aproape gata

Nu în ultimul rând, municipalitatea este destul de aproape și de a scoate la licitație și acordul-cadru pentru investiții pe străzi, mai exact pentru arterele care necesită și proiectare tehnică, nu doar execuție. Astfel, străzile care au o documentație preliminară deja efectuată (studiu de fezabilitate, documentație de avizare a lucrărilor de intervenție etc.), urmează să fie scoase la licitație la pachet, pentru proiectare tehnică și execuție, în baza unui acord-cadru. În atare situație, lucrările pe străzi ar urma să se desfășoare mai ușor, nemaifiind nevoie de câte o procedură de atribuire pentru fiecare stradă în parte.

Politica