Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Poliția de Frontieră Mehedinți, cu ochii pe pescari

Publicat

pe

Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul în fluviul Dunărea, în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, poliţiştii de frontieră mehedinţeni îi informează pe aceştia asupra următoarelor aspecte de natură legislativă:
În luna februarie a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr.144/2017 Ordinul privind stabilirea perioadelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2017.
Astfel în perioada 1 aprilie-15 mai inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv şi familial al oricăror specii de peşti pe o durată de 45 de zile în apele care constituie frontieră de stat.
Reamintim că pescuitul sportiv efectuat cu undiţa sau lanseta în scop de agrement sau performanţă este o activitate individuală şi necomercială, iar practicarea acestei activităţi se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură prin asociaţiile de pescari legal constituite.
Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal şi netransmisibil care se poate viza în mod gratuit la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, după depunerea unei cereri, şi a copiilor după cartea de identitate, permisul de pescuit şi chitanţa eliberată de asociaţia de pescari pentru activitatea de pescuit.
Pentru a putea desfăşura activităţi de pescuit sportiv şi a nu încălca prevederile legale este necesară posesia unui permis eliberat de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură şi avizat de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
Pescarii sportivi care nu deţin permis de pescuit emis de Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza permiselor de pescuit eliberate de o asociaţie legal constituită.
Cei peste 27.000 de pescari sportivi din judeţul Mehedinţi şi celelalte judeţe ale ţării trebuie să ştie că frontiera cu Republica Serbia este o frontieră externă a Uniunii Europene, iar activităţile desfăşurate în zona de frontieră sunt supuse controlului Poliţiei de Frontieră Române.
Conform prevederilor Legii frontierei de stat a României, pescuitul sportiv în fluviul Dunărea se efectuează în condiţiile legii, în locurile şi sectoarele stabilite de autorităţile competente, cu avizul şefului Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.
Facem precizarea că lipsa avizului şefului Poliţiei de Frontieră Mehedinţi pe aceste permise constituie contravenţie şi se sancționează cu amendă de la 100 la 1.000 de lei. De asemenea pescuitul recreativ sportiv efectuat fără permis constituie contravenţie şi se sancţionează în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul 2008 modificată şi republicată, cu amendă de la 300 lei la 600 lei şi confiscarea peştelui, icrelor şi altor vieţuitoare acvatice.

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.