vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marian-Jean Marinescu, europarlamentarul anului la categoria „Cercetare și inovare”

Europarlamentarul PNL și vicepreședintele grupului PPE în Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu a fost ales eurodeputatul anului 2016 la categoria ”Cercetare și inovare” în urma decernării premiilor MEP Awards 2017, eveniment anual organizat de The Parliament Magazine.

Marinescu, membru al Parlamentului European încă de la aderarea României la UE (2007), a fost distins, miercuri seara, cu premiul Europarlamentarul Anului la categoria ”Cercetare și inovare”, după ce a fost ales din lista scurtă a persoanelor nominalizate la această categorie, alături de eurodeputatul PPE, Monika Hohlmeier, și de eurodeputatul român, Viorica Dăncilă, șefa delegației PSD în legislativul european.

Potrivit organizatorilor, premiul la această categorie este atribuit unui europarlamentar care a dovedit excelență la nivelul politicii de cercetare și de inovare a UE, incluzând tehnologia și știința, dar și diseminarea cercetării. Mai mult, distincția îi este oferită unui eurodeputat care și-a dedicat munca în direcția dezvoltării și cercetării unei Uniuni Europene inovatoare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În iunie 2016 am prezentat un proiect pilot, susținut de Parlamentul European, care se concentra pe două teme ce nu sunt abordate în politica spațială europeană: un spațiu și o orbită curate prin materiale inovatoare pentru echipamente spațiale. UE ar trebui să înceapă acțiunile necesare pentru limitarea creșterii epavelor care orbitează. Soluții durabile de înlocuire a anumitor materiale pe termen lung și de identificare a deșeurilor spațiale sunt critice pentru sectorul spațial european”, a transmis europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, care prin eforturile sale de-a lungul anului trecut a dovedit că politica spațială europeană este o excepție la nivel mondial.
„Europa rămâne, astăzi, o regiune deținătoare de tehnologie spațială care concurează eficient cu puterile spațiale istorice – SUA și Rusia și, în consolidare, China”, a mai punctat eurodeputatul.

The Parliament Magazine despre Marian-Jean Marinescu

”Vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu este un parlamentar important, susținător al investițiilor concentrate pe cercetare și a lucrat încontinuu pentru a se asigura că Europa rămâne un actor important în domeniul inovării globale. Marinescu a căutat să faciliteze accesul la resurse financiare pentru reguli simplificate în cadrul programului Horizon 2020 și a sprijinit recent adoptarea unui nou program de cercetare pentru Fondul de Cercetare privind Cărbunele și Oțelul. Marinescu este absolvent de inginerie aerospațială la Institutul Politehnic din București și deține experiență profesională în domeniu. El a fost decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Ofițer, este căsătorit și are trei copii”.

Politica